Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(17-03-2017, 13:49)Iurium humanorum Napisal: Kakšna bo v bodoče orožna zakonodaja v Sloveniji je ZELO VELIKO odvisno od naših zakonodajalcev (parlament, stranke), pripravljavcev zakonodajnega predloga (načeloma MNZ), enotnosti zainteresirane javnosti ter ne nazadnje javnega mnenja o tem vprašanju.
 
Pasivnost zainteresirane javnosti bo gotovo omogočila pogoje, kjer se lahko sprejeme zakonodaja, ki le še potencira nesmisle uvedene z novo sprejeto evropsko uredbo.


Drži, ampak fino bi bilo vedeti, kako ta proces poteka (glede strelišč se zadeva že nekaj dogaja) in kdo vse bo (oz. je že) vabljen k oblikovanju novega ZOro.

Nujno, je, da so v ta proces vključene vse strelske organizacije. S tem dejansko mislim vse, in ne le tiste, ki so v zadnji direktivi že tako izvzete, ali tiste, katerih predstavniki poslušno sprejemajo vse nebuloze (morda celo dodajo kaj, kar gre na roko izbrancem, pa čeprav na škodo navadnih strelcev, ki pravzaprav omogočajo njihov obstoj).
Poleg tega pa je treba vedeti, da še vedno velja enakost pred zakonom in zato določene strelske organizacije ali discipline ne smejo biti bolj "prave" od ostalih.

Kot je že bilo rečeno - športnim strelcem (t.j. vsem lastnikom orožja z orožno listino za šport) bi glede na to, da so bili neupravičeno in brez dokazov označeni kot kriminalci, država lahko to vsaj malo ublažila s splošno podelitvijo do posedovanja orožja novih kategorij A.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 17-03-2017, 14:16



Uporabnikov, ki berejo to temo: 27 Gost(ov)