Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Pri evropski direktivi ni mogoče spregledati, da je spisana slabo. Posledica tega bo, da bo pri prenosu le te v nacionalno zakonodajo v vsakem primeru še zelo zanimivo.

JRC je pravilno navedel točko preambule k direktivi v kateri sicer jasno piše, da orožje z robnim vžigom naj ne bi bilo razvrščeno v kategorijo A. Pri tem je več težav. Prva je ta, da gre za preambulo, ki je iz pravnega vidika manj pomembna; gre namreč za nekakšen politični manifest, v sami materiji Direktive, oziroma prilogi le te, ki ima veliko pravno težo pa ni jasno opredeljena razlika med »malo-kaliberskim« ter običajnim orožjem in iz tega izhaja moje ugibanje prvotnega odgovora. Nadalje je Mr.T pravilno opozoril na težavo, ki bi znala nastati na podlagi sedanje razvrstitve orožja skladno z našo nacionalno zakonodajo ob implementaciji novih kategorij.

Glede na prebrano v tem trenutku ni mogoče s kako resno gotovostjo trditi v kateri smeri se bo Direktiva poizkušala preliti v našo nacionalno zakonodajo, nedvomno pa bi se upal vztrajati na moji prvotni trditvi, da bodo pri tem nedvomno težave. Dokler gre za kategorije, ki so po svoji naravi same sebi namen, je pretežno akademsko vprašanje kam nekaj uvrstimo, z zakonsko različno regulacijo posameznih kategorij, ali celo njihovim prepovedovanjem pa lahko to postane še kako pomembno vprašanje.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 04-04-2017, 20:25



Uporabnikov, ki berejo to temo: 27 Gost(ov)