Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Tudi jaz sem se v luči prihajajočih volitev obrnil na vodilne stranke z vprašanjem:
Spoštovani!


Zanima me vaše mnenje glede predloga novega zakona o orožju, kateri v luči Evropske direktive močno zaostruje pravice legalnim posestnikom orožja.
Ali bi glasovali za sprejem takega zakona, kljub temu, da trenutni zakon Zoro1 ureja vse stvari več kot zadovoljivo, in da dejansko v Sloveniji nimamo problema z legalnim/registriranim strelnim orožjem.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Trenutno sem odgovor dobil samo od SDS:
Na ravni Evropske unije je bila sprejeta Direktiva 2017/853 Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Direktive Sveta 91/477/EGS o nadzoru nabave in posedovanja orožja, ki jo morajo države članice v svoj pravni red prenesti do 14. septembra letos. V SDS menimo, da se z omenjeno direktivo, ki je bila sprejeta pod pritiskom terorističnih groženj, ne moremo uspešno boriti proti terorizmu. Do predloga Direktive so bile ob sprejemanju v okviru Evropskega parlamenta kritične vse politične skupine, saj je v neustrezen položaj postavljal lastnike zakonito pridobljenega strelnega orožja.

 
Na podlagi omenjene direktive je tudi koalicija predlagala zakonodajo, ki bo še bolj restriktivna pri državljankah in državljanih, ki orožje doma legalno posedujejo. Zakonodaja v zvezi s tem področjem je po naši oceni že dovolj striktna, sistem, kar se tiče pravice do nošenja, prenašanja in pa tudi posesti orožja, pa zgledno urejen in spremembe v tem pogledu niso potrebne.
 
Bojimo se, da bo posledice te direktive in koalicijskih sprememb zakonodaje nosila napačna ciljna skupina, to so lovci, športni strelci in zbiratelji, ki pa niso tisti, ki ogrožajo našo varnost. Prav tako niso tisti, ki bi predelovali orožje. Teroristi so tisti, ki bi morali biti cilj, in oni so tisti, ki pri svojih akcijah ne uporabljajo zakonito pridobljenega orožja. Na tem področju bi bilo treba sprejeti ukrepe.

Na vprašanje kako bi glasovali ob sprejemu zakona "so pozabili" odgovorit.
Na ostale odgovore še čakam....

Aja pa odgovoril mi je še Jelinčič v chatu na rtvslo (seveda pri njem ni bilo za pričakovat drugačnega odgovora):
[Image: capture.jpg]


Pa kar sem zasledil je še nekdo vprašal Nemca iz SD:
[Image: capture1.jpg]
Res ne vem zakaj je športne v "".

Ko/če se javijo še ostali, pa pripnem (seveda jih v roku nekaj dni ponovno povprašam).

LP Aleš
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od ales1a - 23-05-2018, 13:10



Uporabnikov, ki berejo to temo: 15 Gost(ov)