Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 1 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razglasitev in podelitev glavne nagrade Lige Rex Zero 1
#33
možakar ima termine na strelišču in ne moreš verjet eni gredo samo streljat in se lepo imet

Ljudje, ki niso iz Ljubljane in imajo pri roki zastonj društvena ali drugačna strelišča težko razumejo, kako težko je v mestu priti do kakršnegakoli streljanja. Lahko bi rekel, da mi že imamo novo ureditev problematike strelišč, ha, ha.

Dolenjska cesta stane 11 evrov na uro, s tem da je največja razdalja za puško 100 m in v najboljšem primeru imaš na razpolago dve tarči, saj jih ne moreš sam postavljati in snemati. Letna karta za pištolo je 220 evrov, za puško pa 280 evrov.  

Edini preostali možnosti za začetnika, ki ne pozna nikogar, sta bili Strela ali/in Rajko. Po mojem večina ljudi hodi na golaž tekme predvsem zaradi možnosti streljanja na tarče in zaradi družbe, ne pa zaradi rezultatov. Zato se večina tudi ne razburja preveč zaradi vprašljive regularnosti nekaterih tekem.

Zadeva se je precej popravila z ustanovitvijo Društva ostrostrelcev Ljubljana, saj z letno članarino 100 evrov dobiš veliko in sicer en termin tedensko na Dolenjski cesti. Tako se mi ni treba voziti, da se nastreljam in preizkusim, kar me zanima, pa še tekme, ki jih prireja trgovina Tarča, so precej bolj podobne moji predstavi o strelski tekmi in mi ni žal startnine.

Streline tekme pa po mojem vsaj dokler ne bodo pod nadzorom ene resne zveze, ne bodo nič boljše. Strele njegova lastna pravila prav nič ne obvezujejo, saj so zmuzljiva in jih sam tolmači po mili volji (dodatna tekma za izbrance), uspešnost tožbe po Obligacijskem zakoniku pa je vprašljiva, saj pravila niso jasna, poleg tega pa se ne da dokazati razmerja med strelcem in organizatorjem, ker strelec nima niti računa, s katerim bi dokazoval, da je sodeloval na tekmi.

Bi pa verjetno na kratki rok res pomagal en obisk davkarije.

Lep pozdrav, Marko


Prispevkov v tej temi
RE: Razglasitev in podelitev glavne nagrade Lige Rex Zero 1 - od Rombon - 16-12-2016, 14:13



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)