Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zaklepanje foruma za nepovabljene in debata o spremembah ZORO in pravilnika
#18
(15-07-2017, 10:08)Kristian Napisal: Fantje, pozabite, ni več pogajanj. To kar smo počeli 2 leti je SZPS ustavila z enim dopisom, za katerega predstavnik SZPS ki je deloval z ostalimi v pogajalski skupini, sploh ni vedel da obstaja/je bil poslan. MNZ je z obema rokama pograbil to sranje, sprejel par minornih slovničnih popravkov in z dopisom obvestil ostale da so sklepi usklajeni z predstavniki zainteresirane javnosti in da ne bo več usklajevanj.
To je to... ko srečate predstavnike vodstva SZPS, še posebej velecenjenega Roka Štuparja, mu le dajte kupit kakšen pir, ker vam je/bo v prihodnje prihranil kar nekaj denarja, ki bi ga drugače porabili za strelstvo. 

"Viel spass" bi rekli naši severni sosedi.

Tole je objektivno skupek napačnih interpretacij, splošnega nakladanja in neupravičenega klevetanja. V pripravi predloga je delovala medresorska skupina, kjer so sodelovali predstavniki SZS, izdelan predlog, ki smo ga videli je dan v javno obravnavno. Kdor koli lahko da pripombe in predloge, katera koli zveza, posameznik ali skupina. SZPS ima legitimno izvoljeno predsedstvo, ki je koordiniralo pripravo predloga oziroma odgovora na predlog. Ljudje, ki so pripravljali predlog so imeli mandat predsedstva in s tem skupščine, kar je sledljivo / dokazljivo na podlagi zapisnikov. Predstavnik SZPS, ki je deloval v drugi pogajalski skupini je bil o tem informiran. Do dogovorjenega datuma je skupina SZPS pripravila predlog in ga oddala in je imela legitimno pravico to narediti, in to je vse.
Nakladanje, da en predlog implicira izključitev vseh ostali zvez, celo cut-off pripomb vse zainteresirane javnosti, zaključek postopka,...je pa seveda bull shit. Kot je bull shit tudi izjava, da bi oblast pristala na status quo ali celo, da bi sprejela vse še tako smiselne predloge kogar koli drugega,...da ne pozabim, javna razprava, predlogi zainteresirane javnosti so namenjeni kakšnemu kompromisu, nijansi, uskladitvi. Kdor trdi, da je takrat neka resna možnost napisati "predlagamo da se zakon ne spremeni, ker je obstoječi dober", zadev v osnovi ne pozna, zakonodajni postopek tako ne deluje.
Fantom, ki so nasprotni predlog pripravili pa bom z veseljem dal za pir, ker so vsaj kolikor sem doslej videl, uspel prebrati ali zaslediti tudi edini, ki so PAVOČASNO kaj spravili od sebe. Bistvo vsega pa je, da je zatajila koordinacija dela različnih skupin strelskih in lovskih organizacij. Debatirati v smislu moj predlog je boljši (če bi ga oddali), njegov slabši, on je zadrotal, jaz bi rešil ZORO in Uredbo (če bi mi napisali), on me je onemogočil...ipd je čista demagogija, če bi teta mela one bi bila stric, ane?
Predvsem pa gospodje načeloma se piše o vsebini in ne o ljudeh.

(15-07-2017, 11:57)JRC Napisal: Zakon mora skozi parlamentarno proceduro, najprej skozi odbor za obrambo in-ali notranje zadeve, nato skozi 3 branja v parlamentu. 
Ce niste ze vrgli puske v koruzo, je mozno doseci se marsikaj; treba je priti do clanov omenjenih odborov in do poslancev z izoblikovanimi predlogi, da se lahko vlagajo amandmaji.
Posameznik bo to tezko dosegel, zato bi morali malo zakopati sekire in pokaditi pipo miru vsi, ki lahko doprinesete k strelskemu sportu, da se zadeve normalizirajo.

Tole je produktiven in korekten pogled na zadeve Clap
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: ali še vedno lahko streljam na svoji parceli? - od Ljutica Bogdan - 15-07-2017, 13:39



Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)