Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva v tujini
(22-12-2023, 14:07)SU84 Napisal: v R. Češki je neprimerljivo lažji dostop do orožja za varnost za prikrito nošnjo. Če bi bili mladi na fakulteti in zaposleni tam odgovorni državljani, bi bili oboroženi in tip bi bil morda edini mrtev na kraju dogodka.

V R. Sloveniji je človeško življenje večine po mnenju oblasti pač manj vredno od psa. To se vleče že vsaj od revolucije naprej v modernem obodbju. Zato imamo tudi take sodbe glede prekoračitve silobrana in do varnostnega orožja pridejo večinoma samo tisti, ki bi zadnji smeli a la "Avramov", ter v zadnjem času policisti, ki dokazujejo ogroženost "s strani neznane osebe". Žalostno.

Moram pohvalit komentar. Zelo pomembno bi bilo, da pri nas začnemo strelci uporabljati dikcijo, da gre pri nošenju orožja za prevzemanje odgovornosti - in ne za nekakšen poseben privilegij, kot se to razume pri nas. No, še posebej pri nas, kjer se je zadeva izrodila v stanje, da dobivajo OL za varnost zgolj kriminalno mejne osebe ali pripadniki režima. Če začnemo stvari imenovati tako, kot je treba, bo morda to zametek spremembe. Da ne govorimo o pravni praksi pri silobranu, to je šele cirkus.

Tole na Češkem pa ... jaz imam dosti čeških kolegov in sem najprej pomislil, ko sem izvedel za tole, da je res tragično, ker ni imel vsaj en med njimi na sebi orožja. Po statistiki bi rekel, da jih je imelo vsaj nekaj OL za nošenje.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Slovenian Special Forces - od goranzivec - 24-11-2022, 10:27
RE: Novice na temo orožja in strelstva v tujini - od jps - 22-12-2023, 16:01



Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)