Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izvoz v orožja iz Slovenije
#1
Danes sem bil na UE in sem na to temo dobil malce neprepričjiv odgovor kako to gre.

Nekaj so mi razlagal da bi moral od kupca prožja dobit pooblastilo da bi tu pri nas v nejgovem imenu urejal neke papirje z katerimi še neikoli ni bilo opravka pri nakupih iz EU ,zdaj ne vem kaka je pri nas praksa in zakaj bi se vse dvakrat delalo.

Kakšne so izkušnje glede tega.
Odgovori
#2
Pomojem bo "Cesar" znal kaj več povedati.
http://www.egun.de/market/list_items.php...ck=Cesar01
Odgovori
#3
> mr.T said:
.......
> Nekaj so mi razlagal da bi moral od kupca prožja dobit pooblastilo da bi tu pri nas v nejgovem imenu urejal neke papirje z katerimi še neikoli ni bilo opravka pri nakupih iz EU ,zdaj ne vem kaka je pri nas praksa in zakaj bi se vse dvakrat delalo.
>
> Kakšne so izkušnje glede tega.


pri meni je potekalo isto, kot si opisal..
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#4
Tudi jaz sem spraševal pred 1 mesecem na UE, odgovor je bil da je postopek tako kod če ti kupiš v Nemčiji na Egunu, samo nikakor ni bilo odgovora kako potem orožje izvozit v tujino in ali potrebuješ še kakšne papirje? In kdo pri nas sploh izvaja izvoz?? Odgovor ni znan, Vprašal na DPD ker sem prek njih dpbil par kosov iz Nemčije, obratno ni mogoče!!?? Zakaj, zato ker je v Nemčiji drugače dogovorjeno??? Kako, odgovor je bil naj vprašam v Nemčijo!!! Lepo bi bilo če bi "Cesar" kaj pojasnil.
lp
Odgovori
#5
Postopek ki so ga omenili meni in kot pravi Robert je daleč od tistega pri nakupih v Nemčiji. Tja ti samo poslješ privoljenje z vnos in oni izdajo njihov 'iznos' ,končano. Pri nas pa tujega državljana vnesejo v računalnik kot da je naš in potem ti kot pooblaščenec rihtaš WTF

Kolk časa pa je to trajalo .

Drugače so mi po drugi strani rekl da mi ta postopek v osnovi krši 'pravico' prodaje etc. Enives da je za njih(UE) dost če imaš zadevo v evropski prepustnici in nazaj prineseš pedhodno dovojneje z vnos ( a tu teoretično obstaja možnost da bi imel kupec doma problem saj ima 'odjave' od naše strani .

Gre namreč zato da na Finsko nesem eno MK krepelo(HW52), ki ga bom šenkal kolegu.

Tako skratka nedorečeno do max(če bi vprašal tretjega referenta bi dobil tretjo varianto) neko kompliciranje daleč od tistega ki smo ga navajeni pri nakupih preko e-gun ,če bi moral waffen bock še to naredit potem prej kot v enem letu kosov ne bi vidl.
Odgovori
#6
Tujec me je pooblastil (kratek dopis, 2 vrstici s kopijo njegovega osebnega dokumenta) za urejanje izvoznih papirjev. Nato sem vložil "VLOGA ZA IZDAJO DOVOLJENJA ZA NABAVO IN IZNOS OROŽJA ALI STRELIVA IZ REPUBLIKE SLOVENIJE".
skupaj z njegovim nabavnim dovoljenjem. Nakar sem dobil izvozne papirje.
Je šlo "dokaj" hitro (nekaj dni??)
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)