Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomen besede "zastopnik" "eksluzivni zastopnik" ipd
#1
http://bulletin.accurateshooter.com/2015...ch-scopes/


Dejansko bo imel zalogo in dejansko bodo stvari dobavljive in ne bo zgolj front office za sprejemanje naročil, ki bodo ali pa morda ne bodo realizirana v oglaševanem času. Sej vem, da je utopično pri nas premaknit prodajalce (razen svetlih izjem) ampak če ne drugega pa morda kakšno stranko poučit o dejanskem pomenu besede, da bo morda sčasoma na Slovenskem pomanjkanje naivnih ovc za striženje oz. se bodo morali prodajalci za "volno" malce bolj potruditi...
Odgovori
#2
Mato, se že trudimo premaknit trgovske meje na boljše. Vendar pri nas je zelo težko, ker smo majhni in naša prodaja je temu primerna. Naj navedem en primer: Amero, ki ponuja super robo jo dobavi z lahkoto???? Cena všečna? vendar ti postavi pogoj, da moraš njegovi viziji spedinat trgovino v kateri boš prodajal njegovo robo? Nadalje pogoj minimalni prvi nakup 50.000,00 $ seveda potem ti pove, da pa njegove robe nesmeš prodat v dobeno tujo državo kot samo v svoji kjer imaš sedež podjetja?  Da pa jaz nesmem enega patrona prodat Hrvatu, ker tudi on želi ta patron kupit je pa absurd ampak takšna so njihova pravila. Pa smo spet tam na začetku.
Seveda se bomo potrudili s cenami, da vas bo čim manj hodilo v tujino. 

Lep dan Team PrOarmis 
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#3
Jah kaj čem ti pravit o "ustanovnem kapitalu", "osnovnih in obratnih" sredstvih, "cash flowu" ipd... ker verjetno to vse veš, veš pa tudi, da glede na obstojnost konkretne robe (municija, smodnik, kugle, ipd...) in dinamiko cen tako surovin kot tudi same vrste izdelkov je vsaka naložba v zalogo omenjenega zgolj plus za prodajalca in tudi če všteješ stroške skladiščenja robe bi ti računica za recimo 10l sigurno prinesla vsaj pozitivno nulo, če ne že kar dobro naložbo (a naredim za foro izračun -> nabava 10t smodnika iz Vihtavourija leta 2005, skladiščenje v lastnih/najetih protostorih do 2015 in prodaja te robe po recimo 1t/letno?) tudi brez upoštevanja prodajne marže. Pa vidiš sam kakšno je stanje glede smodnikov...

Kakorkoli post ni mišljen kot kritika bilo koga ampak bolj nam strelcem v vednost in ravnanje, bom pa prvi, ki bo tudi pozitivne premike na strani prodaje pozdravil in tudi finančno podprl s tem, da bom kupoval tam, kjer bom za svoj denar dobil največ in najboljšo storitev.
Odgovori
#4
Odvisno za katere artikle ,a primerjat se z firmami kot je Shirazov Grizzly Industrial (lastnik Bullets ,Grizzly že30let prodaja v glavnem kitajske kovinarske in lesarske stroje obrtnikom in hobi mojstrom in ima par sto zaposlenih), da je pridobil March je kupil precej več kot Kelbly proda zato tudi zdaj prodaja po 15%, da nabere količino rešpetlinov.

Glede ameriških proizvodov pa je tako kot je napisal Jelen vrag z njimi delat ITAR tu ITAR tam ITAR vsepovsod, zoper prodajalca mislim da AR-15flint v Nemčiji je bila podana prijava ker so ameriške komponete z AR15 ki jih prodajajo pod svojo znamko izvažal v drugo državo kjer te flinte izdelujejo.

Poleg tega je ameriški kupec čisto druge sorte kot evropski še bolj pa naš lokal patriot  ,imam osebne izkušnje saj ravno izvažamo strelsko opremo za BR v ZDA ,količine ,ki jih tam na lepe oči(izdelka še vidl niso v živo) naročijo v enem naročilu v EU ne prodam nasledjih 10let v Sloveniji pa naslednjih 50 let.
Odgovori
#5
Bullets.com 

Samo to mi je še manjkalo LOL.

[Image: precprim02.jpg]
[Image: precprim03b.jpg]
Odgovori
#6
Joke pomoje za 1. april?
Odgovori
#7
mislim da ne.. Sem zasledil neke z mikrometrom za do stotinke točno nastavit globino netilke, pa ne najdem slike (neka butična proizvodnja). ali pa tale z uro:
[Image: med_1829343840.jpg]
mojemu SMLEju je baš vseeno. Glavno, da je netilka not [Image: scratch_one-s_head.gif]
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#8
tale reloading je ena hecna stvar, prodaja se kup stvari (ene bolj plastične Đirlo kurac palac, druge pa poliran rostfraj/aluminij ampak še vedno isti Đirlo koncept), ki so na trgu samo zato da ljudem daš izgovor kako se čimbolj uspešno ločijo od svojega denarja. Če se jim ob tem še slučajno zdi (povdarek na besedi "zdi" ), da je to fajn/koristno/ali pa samo blink-blink stvar, še toliko bolje.

Tole pade skoraj v rubriko "davek na budale". Nikjer še nisem zasledil kakršnekoli primerjave, ki bi potrjevala da nasajanje netilk z npr. Lee netilkarjem dela tak in tak SD/ES in X grupo, tale in podobna, v stotinke nastavljniva mašinerija pa SD prepolovi, grupe pa zmanjša na tretjino.
Imaš teste kako vpliva tenzija v vratu, imaš teste kako lahko glede na silo nasajanja krogle sortiraš naboje za resno long range streljanje ( kar se spet poveže na silo v vratu), imaš teste kako špičenje krogel vpliva na boljši BC, itd. Tega in podobnega je res veliko.

Kako pa moraš nujno kupit netilkarski drkalnik, ker je to še edina ovira med tabo in večno slavo, evo - tega pa še nisem nikjer zasledil*.

* sem pa že večkrat opazil, da je pomembno potisnit netilko do konca ležišča, (neglede ali nastavljaš netilkar v stotinke ali ne) ker se drugače ob udarcu igle premakne in izgubi del sile/časa.
Odgovori
#9
Mislim da manjka samo še mikrometrski vstavljalec tulca v shell-holder. S sterilno podajalko seveda.  Dumb
administrator / Strelec.si
Odgovori
#10
Mislim ,da bi namesto pincete netilko moral stavljati Kukin al pa ABB-ov robot.
Odgovori
#11
(29-05-2015, 11:15)Veliki Blek Napisal: Mislim ,da bi namesto pincete netilko moral stavljati Kukin al pa ABB-ov robot.

Ne ne. Čim je nekaj avtomatiziranega vmes - ni več benčrest. [Image: secret.gif]
Pomaga pa pranje tulcev v žegnani vodi ob polni luni v hosti na jasi ob spremstvu treh devic.
Še bolje baje pali ob luninem mrku.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#12
(29-05-2015, 13:44)Robert Napisal: t. [Image: secret.gif]
Pomaga pa pranje tulcev v žegnani vodi ob polni luni v hosti na jasi ob spremstvu treh devic.
Še bolje baje pali ob luninem mrku.

To je za F klas( Belly benchrest) pri Benchrestu se kunštvajo z pripravo tulcov in custom made kroglami ne toliko z loadanjem, ki ga zganjajo kar na strelišču.

[Image: DSCN7425.JPG]
Odgovori
#13
Sem ta teden nekaj prebiral in "razmišljal" - a niso te Wilsonove matrice na isto finto, kot LEEjev classic loader - s to razliko, da je nastavljivo vse skup? [Image: rolleyes2.gif]
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)