Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
puška Bergara v kal. 6.5 Creedmoor ?
#41
Malo off/on topic - zakaj ne bi kupil Sabattija? Ker se mi zdi skoraj benchrest poleno. Verjamem da je natančen, ampak je to zaradi debeline cevi, multiradialnega navoja al obojega?
Ker potem je to zgolj in samo kos za na tekme. Se tudi sam igram z mislijo na en ne-ekskluzivno-lovski kos k bi bil za kakšne daljše razdalje, ampak dve kile razlike do Bergare pa ni malo. Oziroma je 30% manj. Al pa drugače, Sabatti je skoraj 50% težji. Pa ne da sem palček, me je za dober kvintal, ampak nosil jo vseeno ne bi.
Odgovori
#42
Vsi ki iščete sabattije, Koptex ima trenutno kar ornk zalogo, pa še nek popust reklamirajo.
Meni so poslali da imajo tole na zalogi:
-Rover tactical laminated, črna cev, 28mm cev, 28˝ 1550 eur

- Rover tactical laminated chrome cev, 28mm cev, 28˝ 1575 eur

- Rover tactical synthetic, črna cev, 28mm cev, 28˝ 1342,23 eur

- Rover tactical desert, črna cev, 28mm cev, 28˝ 1628,82 eur

@ Kristjan, glede zgrešenih nakupov: uh ja, te se pa počasi nabirajo, mislim, da zadnje čase samo še take delam (z eno verjetno svetlo izjemo, čeprav rezultat na tekmi se ni popravil, tako da verjetno tudi to ne bi bilo potrebno) :D
Odgovori
#43
Nehat na tekme hodit. ;)
Samo na treningih 100 pokat. Ko imas 4 ali 5 zaporedoma, spet na kako tekmo.
Drugace pa mislim, da nas vecina tu poka ne zaradi vrhunskega sportnega statusa. Uzivajte se naprej v super vremenu.
---
OP porocaj kako bos zadovoljen z novo pokalico.
Odgovori
#44
Evo puska je doma, ulaufana, nek priblizno load razvit. Zdej pa samo upam da se mi rata ustulit se na kako daljse strelisce letos.

Torej kupil sem 308win in mi zaenkrat res ni zal. Puska deluje ok, izgleda kvalitetno narejena, je presenetljivo tezka (dobro da nisem sabatija vzel k je se 2kg tezji).

Sicer me je zmontilo, ker je bila puska slampasto sestavljena. Noben srauf ni imel loctita, zadnji del zaklepa (ki drzi udarno iglo notri) je bil en obrat premalo zasraufan (sem videl na internetu da nisem edini s tem problemom).

Prilozena tarca komaj pod 1 MOA pa se to s samo tremi streli.

Za reloading sem nasel zadovoljiv recept za trenutno znanje in potrebe s poceni komponentami, tako da si tudi jaz lahko brez slabe vesti privoscim it na strelisce.

Tako da zaenkrat zelo zadovoljen. Hvala vsem za pomoc pri izbiri. Vzeto tudi na znanje za 6.5 creedmore, ampak res pri sebi nisem videl toliko dodane vrednosti, da bi ga vzel.
Odgovori
#45
https://www.youtube.com/watch?v=EI52V9Gj8jY
Odgovori
#46
ni videt da bi se po oglasnikih 308 tok hudo prodajale zgleda vsi ob 6,5 še 308 obdržijo
Odgovori
#47
Je kdo bil toliko pogumen in naredil zarezo v feed ramp. S tem je potem mogoče vstavljati daljše naboje iz nabojnika.
Puška pri meni s Hornady 168 BTHP bi vzela nekaj več kot 72mm dolge naboje, v nabojnik spravim jedva 72mm, da pa jih iz nabojnika lahko zloadam v puško je pa 71,5mm maksimum, ker drugače za zadane konica naboja v rob pod feed rampo.
Baje je to dokaj klasična modifikacija pri Remington 700 tipu pušk, pa vseeno nisem ravno prepričan, če bi šel rezat :)
Odgovori
#48
(28-02-2020, 10:07)kolovski Napisal: Zanimiva puška... kaj bi bilo boljše vzeti, če bi vzel to Bergaro - 22" ali 24" cev za kaliber 6.5 Creedmoor za twist 1:8?
Osvisi od namembnosti in z upoštevanjem:
- s krajšo cevjo bo izbira smodnikov bolj omejena, saj pridejo v poštev samo "ta hitrejši",
- z daljšo cevjo lahko poškušamo kakšen smodnik več in zato bo več moźnosti najti pravo polnjenje za željeno kroglo in željeno hitrost.
- 6,5 kalibr je primeren za strele na dolge razdalje, s težjimi kroglami (do 142 gr), manj smodnika in malce manjšo hitrotjo. daljša cev z bolj progrsivnim smodnikom bi morala dati boljše rezultate.
- daljša cev uspe stabilizirati (za silo) 106 gr kroglo že na 100 m. 123 gr krogla tudi daje zadovoljive rezultate (5 strelov v 14 mm, najboljši rezultat 3 streli v 9 mm, Sabatti). Ne vem če s krajšo cevjo bi se doseglo isti rezultat. A vsaka cev je svet zase...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)