Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
.45 za precizno
#1
Za precizno streljanje je najbolj razširjen kalber 9x19 in se tudi večina namenskih pištol dela v tem kalibru.
Kaj pa pištole v kalibru .45 za precizno? So kateri modeli ki bolj izstopajo za precizno v tem kalibru?
Odgovori
#2
Pardini GT-45 je vrhunska v tem kalibru.
Odgovori
#3
Sig Sauer P200 X-Six v .45 ACP.

In pa že omenjeni Pardini GT-45.

Drugega, kar bi videl, da luknja nad 190+ v tem kalibru nisem videl (pa ne zaradi kalibra, ampak manj preciznjakarjev je v tem kalibru).
Odgovori
#4
Pištole v kalibru .45 ACP v preciznem strelstvu so zelo popularne čez lužo ker je pač ta kaliber tam alfa in omega. In zato je tam ustreznih pištol, ki bazirajo na modelu Colt 1911, bistveno več kot v Evropi. STI, Kimber, Les Baer, Nighthawk, Infinity in custom izdelki velikih proizvajalcev. Vse se dobijo tudi v Evropi ampak cene pa so celo bolj športne od pištol. V Nemčiji se on-off pojavlja meni všečen izdelek Peters Stahl in derivati, ki imajo svoje težave, a so zelo kvalitetni. HCG je še en kvaliteten klon enajstice. Po moje je ta trenutek best buy 6 colski 1911 izraelski Bul. Ima pa .45 ACP teoretično in praktično tako prednosti kot slabosti v primerjavi z 9 mm Luger.
Odgovori
#5
Jaz nisem dober precizen strelec (oz. Nasplosno strelec), ampak najboljse na 25m ustrelim s tanfloglio limited v 45 acp s 5inch cevjo. Boljse kot naprimer s 2011 Bulom v 9ki. Pa imam z Bulom postreljanih 8x vec metkov kot z Tanfogliotom. Teza sprozilca je tam tam.
Odgovori
#6
(28-04-2020, 20:32)ales1a Napisal: Jaz nisem dober precizen strelec (oz. Nasplosno strelec), ampak najboljse na 25m ustrelim s tanfloglio limited v 45 acp s 5inch cevjo. Boljse kot  naprimer s 2011 Bulom v 9ki. Pa imam z Bulom postreljanih 8x vec metkov kot z Tanfogliotom. Teza sprozilca je tam tam.

Mogoce je pa municija ‘kriva’.
Odgovori
#7
glede na to da se najboiljši preciznjaki ne ozirajo za ceno ampak večinoma izberejo najboljši možni rekvizit je zelo pomenljivo da so (skroaj) vsi na 9mm. Še več, od časov ko je prevladovala 124krogla se jih mnogo spogleduje z lažjimi in še hitrejšimi, recimo 115gr ali celo 100gr. Razlog je da hitre in lahke krogle bolj odpuščajo napake strelca in so zato v povprečju rezutati na tekmi višji. Krog ali dva pa je že vredno.
Zdaj ap daj v to perspektivo .45acp, ki strelja težko, 230gr kroglo relativno počasi, z bistveno večjim odsunom. Če streljaš za veselje, seveda. ČE streljaš za rezultat na tarči pa se vprašaš, zakaj bi se matral s to nadlogo?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)