Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iščem nasvet o opremi za dinamične discipline
#1
Tudi sam začenjam z dinamičnim streljanjem in kot popoln amater ne vem katero opremo izbrati da bi služila vsaj prva leta za "spoznavne" treninge in tudi kakšno tekmo. Če me potegne na višji nivo bom že kasneje kupil bolj profi opremo.
Problem je tudi da ne vem kje bom štartal, kaj šele pristal, IPSC ali IDPA...

Prosim za nasvete iz prakse in tudi kakšne primere kateri pas, tok in tok za dvoredni nabojnik vzeti. Da je nek optimum med ceno, uporabnostjo in kvaliteto.
Najboljše ločeno za IPSC in IDPA in variante ki bi ustrezale za oboje.

Hvala!
Odgovori
#2
Obširna tema. Smile 

Najprej boš potreboval pas. Notranji z muckom, ki gre v hlače, zunanji z ježkom, ki se prilepi na notranjega.....tako je fiksen in se ne premika med tekom, pri počepu. Tudi sama pravila velevajo pritrjevanje pasa na hlačni del na vsaj štirih mestih. Ti pasovi so različnih trdot, večina zelo trdih, da oprema trdno stoji na njih......sam boš moral ugotoviti, kaj ti najbolj ustreza. Jaz osebno imam bolj mehko varianto, ker sem bolj suh in me je trd pas ribal v bok. Dumb 

Nosilec za nabojnik je za IPSC, Steel.....dobr, da je nastavljiv po višini, po nagibu. Tako ga lahko sebi najbolje prirediš za hitro menjavo. Če dobro služi, je vseeno ali je 6 ali pa 60€.....tudi z Aliexpresa so za ponucat. vsaj 3potrebuješ, večina jih ima 4 ali več.

Tok za pištolo za omenjeni disciplini potrebuješ takšen, da zgornji del ročaja pištole v toku sega čez zgornji rob pasu......veliko Ghost variant tokov napr. Je tudi fino, če je nastavljiv. Smile 

IDPA ima drugačna pravila nošenja opreme. Zato imajo običajno strelci, ki streljajo v obeh disciplinah, za IDPA posebej urejen pas, za vse ostale discipline pa drug pas. Da bi vedno znova pritrjeval opremo gor in dol odvisno od vrste tekme, to ne gre.

Če pa boš šel kdaj na tekmo mal pogledat, boš najbolje videl, kaj strelci najpogosteje uporabljamo in boš dobil idejo, kaj bi tebi najbolj prišlo prav. Potem pa v nabavo. Dumb 

Pa poglej, kaj v tvojem klubu uporabljajo strelci, zna pomagati.
Odgovori
#3
(28-06-2023, 08:50)RS45 Napisal: Tudi sam začenjam z dinamičnim streljanjem in kot popoln amater ne vem katero opremo izbrati da bi služila vsaj prva leta za "spoznavne" treninge in tudi kakšno tekmo. Če me potegne na višji nivo bom že kasneje kupil bolj profi opremo.
Problem je tudi da ne vem kje bom štartal, kaj šele pristal, IPSC ali IDPA...

Prosim za nasvete iz prakse in tudi kakšne primere kateri pas, tok in tok za dvoredni nabojnik vzeti. Da je nek optimum med ceno, uporabnostjo in kvaliteto.
Najboljše ločeno za IPSC in IDPA in variante ki bi ustrezale za oboje.

Hvala!

Pas in podpas

Tok za pištolo (za IPSC in IDPA)

Nosilec nabojnikov

Tole imaš komplet, ki pokriva vse discipline (IPSC, IDPA, IASC, SC ...). Samo pri toku za pištolo zamenjaš nastavek in si good to go.

Ceneje je takoj kupiti dobro opremo, ker jo potem ne boš rabil ponovno kupovat, staro pa boš lahko samo šenkal. 
Tudi če se premisliš in ti ne bo za streljat boš dobro opremo brez težav prodal, slabo pa kot rečeno boš lahko samo podaril.

Pa seveda pri nakupu te opreme je treba vedeti, da to ni roba, ki bi se kvarila ali uničila kar tako, zato gre za enkraten strošek v primeru pametnega nakupa.
Edino kar boš rabil menjat je tok za pištolo, v primeru da jo seveda zamenjaš.
Odgovori
#4
Bobo ti je dal dobre nasvete. Smile 

Za nabojnike lahko pogledaš tudi tu:
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-m....1000002.0

Če si vitek, ti lahko dam za polovično ceno 2x nošen pas, velikost M, kupljen z linka, ki ti ga je posredoval Bobo. Wink
Odgovori
#5
Jaz sem nabavil BGS tok in mag carrierje ter pas iz aliexpressa za zacetek.
Se mi zdi bolj univerzalna oprema kot namenska ipsc, kjer je vse podrejeno max brzini in se mi zdi manj "restriktivno" če želiš it na kakšne idpa ali steel tekme.
Odgovori
#6
Pas in držala okvirjev ni problem dobiti, boš našel ustreznost po svojih finančnih željah.

Tok za pištolo je pa potrebno iskati po svojem modelu orožja.....če imaš pištolo, ki ima veliko aftermarket podpore, ne bo problem. Če pa imaš kak novejši model, za katerega še ni veliko različnih tokov na tržišču pa, če si še levičar, kot jaz Dumb ..........se boš moral pa malce bolj potruditi, da boš našel ustrezen tok.
Odgovori
#7
Hvala za odgovore.

Kakšna pa je v praksi razlika med Ghost 360 in tem Hybrid? Kolikor sem razbral se da pri obeh nastavljat naklon.
https://cesar-shop.com/gear-en/range-gea...rid-ghost/
Odgovori
#8
Hybrid so taki kot so, načeloma je to kar ima večina.
360, če imam prav v glavi, imajo zraven dve "šalčki" in imaš lahko nabojnike pozicionirane vzporedno z pasom ali pravokotno na pas, kar ti bolj odgovarja.

Poslano z mojega SM-A528B z uporabo Tapatalk
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)