Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bench rest /benchrest/
#21
Zakaj se pa to z vrvicam rešuje? Če je že tako strelec izvzet it enačbe, zakaj ne bi puško privijačili direktno na mizo?
Odgovori
#22
Kakšna pa je priporočena (predpisana?) višina zgornje ploskve takšne mize?
Odgovori
#23
80-85cm .
Diagonale konstrukciji lahko delaš z prečkami ali žicami efekt je enak ,samo vrvi se da lepo zložit pa ni jih potebno prešat tako kot žice a kljub temu, da imajo dynema jedro se malce raztegujejo tako, da so tisti šponerji zelo dobrodošli.
Strelec je iz enačbe izvzet v popolnoma enaki meri kot na naših famoznih 'snajperskih tekmah' če piše v razpisu taktični ali ne :-SS
Odgovori
#24
OK. Upam da bom kaj kmalu lahko to mal bolj videl.
Odgovori
#25
nikoli ne bi pomislil na tole z vrvicami jest sem stabilnost mize reševal z naklonom nogic cca 10° in nog nimam povezanih med seboj kakor je vidno na sliki
Odgovori
#26
Z naklonom noge pridobivaš samo stabilnejši položaj enak večjemu razkoraku še malce slabše saj se z dodanim kotom dodal še upogibanje noge kar pri navpični ni faktor, gibanja vsake noge brez diagonal ne moreš zmanjšati .
Odgovori
#27
Je Boro že kaj "obrezal" mize v Mošnjah? Ko sem jih zadnjič videl, so bile 1270x830. :)
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#28
Nima veze saj niso natančno predpisane
Odgovori
#29
:-? hm tale razlaga mi ne gre glih v lajtngo :) moje razmišljanje je sledeče. Noge na ven pa se bo miza manj majala levo pa desno, za upogibanje pa vzamemo debelostensko železno cev cca 6cm debelo. Je pa res da spredaj ko sta dve nogi se ne maje nič zadaj pa se miza rahlo maje, naprej in nazaj pa je povsem mirna.
Odgovori
#30
Vse se da dost predimenzionirat, da se ne pozna,A načeloma imaš v vseh konstrukcijah zadeve pravokotno na obremenitev in diagonale ki skrbijo da stvar drži geometijo pri obremenitvah izven glavne osi
Kot rečeno pridobiš večji 'razkorak' a in z tem stabilnost položaja a izgubljaš statiko.V kolikor so noge snemljive se poleg podajanja materiala(ni nujno noga lahko je plošča ali vpetje noge) bolj do izraza pridejo tudi tolerance(luft ) med deli.
V vsakem primeru pa je zadnja noga tista,ki je šibek člen teh miz. Pa da ne bo pomote se,da tudi z tako ,ki se malce maje dobro streljat a načeloma se ti tla ne majejo,ko streljaš leže zakaj bi se majal sede zato tam kjer se to redno poka mize kar betonirajo.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)