Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
Ne samo osrednja znamenitost. So tudi na zeleznici pa se na nekih drugih lokacijah + kar nekaj policistov po vsem mestu. Glede na "prebivalce" nic cudnega.
Odgovori
nekako izgleda da se bomo v bližnji prihodnosti delili večinoma na tiste z izredno kulturno obogatitvijo in tiste s avtokratskimi predsedniki ki spodbujajo korupcijo in oligarhijo...

zelo slaba vzpodbuda za prihodnost imho...
Odgovori
Fantje, tale debata je leta prepozno. Vse to že piše v tej niti. Direktiva pa se lahko neposredno uporablja <kot da je implementirana v lokalno zakonodajo>. Kdor meni drugače, sem pripravljen biti podučen zakaj temu ni tako.
Odgovori
Direktiva se NE more direktno uporabljati v nobeni obliki, brez da je implementirana v lokalno zakonodajo. Od kje vam takšne ideje? Evropska direktiva ni pravni akt ki bi lahko veljal za fizično osebo v državi članici, saj je le-ta podvržen izključno zakonodaji lastne države (ali države kjer se nahaja). ED se ne more izvajati kot zakon, ker ni pravne podlage za kaj takšnega. Vse kaj lahko EU naredi je odredi sankcije članici za ne-implementacijo oziroma ne-izvajanje direktiv in smernic.
Za ljudi, ki nenehno pluvajo skozi EU in ostale pravne in politične entitete, nekateri res nimate niti osnovne ideje oziroma znanja kako so dejansko organizirane in kako delujejo. Mislim da je tudi to odraz enega velikega prepada med EU in državljani članic, ki pojma nimajo kako stvari v tej tvorbi potekajo...

Lp, B
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
Poglejte si kakšna je razlika med direktivo in uredbo.

https://europa.eu/european-union/eu-law/legal-acts_sl
Odgovori
http://www.europarl.europa.eu/ftu/pdf/sl/FTU_1.2.1.pdf

Citat:Direktiv  se  načeloma  ne  uporablja  neposredno,  toda  Sodišče  Evropske  unije  je  kljub  temu
razsodilo, da imajo lahko nekatere določbe izjemoma neposreden učinek v državi članici, četudi
ta prej ne izda akta, če: (a) se prenos v domače pravo ni zgodil ali je bil izveden nepravilno, (b)
so določbe direktive po svoji vsebini brezpogojne ter dovolj jasne in natančne in © določbe
direktive podeljujejo pravice posameznikom.
Odgovori
Ta določba ne podeljuje pravic posameznikom in zato pomojem ne velja, nisem pa pravnik. Trgovine po Evropi še vedno prodajajo nabojnike regularnih kapacitet, tako da res ne vem, ali je tako, kot praviš. Vsaj v kakšni Nemčiji bi se tega sigurno držali. Naj še kak jurist poda mnenje.
Odgovori
Naslednji datum v onem 18 stranskem PDF špehu iz 17.5.2017 je 14. december 2019:

---
By way of derogation from paragraph 1 of this Article, Member States shall bring into force the laws, regulations and administrative provisions necessary to comply with Article 4(3) and Article 4(4) of Directive 91/477/EEC, as amended by this Directive, by 14 December 2019. They shall immediately inform the Commission thereof. 
---

Karkoli že to pomeni.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)