Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
(21-02-2017, 20:01)alojz1 Napisal:
(21-02-2017, 19:21)Orien Napisal: Zdaj pa vzami glavo ven iz riti in pojdi počasi po teh odstavkih, ki so navedeni v predlogu 50. člena. In ne zavajaj ljudi z lažnim upanjem, da jih bo orkanska burja obšla, ker jih ne bo (če ostane pri temu predlogu).

Lej, brati te lahko naučim. Pameti ti pa ne morem kupit.
Jaz sem odgovoril nekomu, ki je mislil, da v svoji gmajni ne bo več mogel sprobati doma napolnjenih nabojev.
Za to ne rabi objektov (gradbena dovoljenja). Upoštevati pa mora varnost. Če bo streljal sam in ne še 15 kolegov to ni URADNO strelišče. 
So še nekatere omejitve (onesnaženja vodnih zajetij....) ampak nič drastičnega.
Sicer pa izgleda (in vse peljete v to smer) da konstruktivnih predlogov ne bo. In čez leto se oglasi pa da vidimo kdo je imel prav.
Saj ti ne bi odgovarjal, ampak moram zaradi drugih, da ne bodo živeli v zmoti in lažnem upanju.

Si morda kdaj slišal za prostorski akt? Npr. Občinski prostorski načrt? Ne? Se spomniš vrlega srbucla, ki je mešetaril z zazidljivimi zemljišči po Ljubljani? Ne? Še vedno tema? ...

Bistvo: imaš gmajno, ki je po prostorskem načrtu opredeljena kot kmetijsko zemljišče ali gozd. Zakon o kmetijstvu (in še drugi predpisi zraven...) določa, kaj se lahko dogaja na takšnem zemljišču. Streljanje sigurno ne (vsaj dokler krave ne bodo znale streljati). Torej kaj ti še ni jasno???
Odgovori
Saj nisi prebral kaj ti je citiral... razen če predlagaš da kar vsak strelja okol po šumi ko sprobuje doma polnjene naboje...
Odgovori
Ufff kako hitro je minilo to leto   Pray
Odgovori
Pust ga... on je jager strelja okol kjer želi in potem misli da športni strelci tudi tako delajo... pa č malo sprobavajo polnitve...
Odgovori
(21-02-2017, 20:14)dani_79 Napisal: Pust ga... on je jager strelja okol kjer želi in potem misli da športni strelci tudi tako delajo... pa č malo sprobavajo polnitve...
Mi je popolnoma vseeno, kaj si misli ta mali zeleni možicelj. A gre za to, da širi laži in s tem "pomaga", da se ljudje ne zbudijo iz svoje otopelosti, češ saj to se mene pa itak ne tiče. Jaz bom lahko še naprej veselo nažigal po svoji gmajni...
Takšni tipi so enako veliki škodljivci, kot pa tisti, ki na MNZ aktivno delajo proti strelcem.
Odgovori
Ta konkretno je večji, ker je še sveto prepričan da je njegovo bitje tam med prvih 20 čudes sveta in bi mu morali biti celo hvaležni, da tu deli bisere nam svinjam. Neki je lapal da ne bo več tu pomagal nam kretenom ampak še kar vztraja pa čeprav mu je (predvidevam da) večina okolice in še kak online medij odrekel pozornost in ga ne posluša nihče več. Predlagam ignore in da se ga ne citira in je to to je pa seveda zoprno, kadar deli nasvete, ki bi nekoga, ki bi jih upošteval lahko drago stali.
Odgovori
No pa ste spet v elementu. Odlično vam gre.  Clap
In ne mi podtikati stavkov, ki jih nisem napisal. (npr. da se strelja kjerkoli po gmajnah ali kar piše Mato, da sem komu rekel "kreten")
Kdaj in kje (legalno) pa ugotovite sami. Res pa je da te možnosti nimate vsi. Moja pripomba je bila namenjena le določenemu strelcu.
Odgovori
A nisi enkrat reku, da ne boš več pisal?
Odgovori
Imam čas ker zunaj ni dela. Saj me lahko daš na IGNORE pa boš mirno spal.
Odgovori
Ma spal bom mirno ravno tako. Rajši napiši kako od filanja z LOS kuglami. Tisto sem rad bral, je bilo zelo poučno
Odgovori
Resno. Zavedam se, da nekateri ne prenesete mojega pisanja. Ker sem preveč vztrajen. Ampak mi je prav v veselje. Pa še malo manir ali kulture bi vas rad navadil. Saj ni treba zmerjati ali analnih odprtin omenjati, če pišemo o streljanju in problemih (tudi med sabo niste strpni, kaj šele do lovcev). Se da nestrinjanje tudi kulturno izraziti. Pa še bolj dojemljivo je.
Odgovori
Citat:Ker sem preveč vztrajen.

Ja vztrajen si in sicer vztrajno trosiš bedarije. Če bi se nekdo lotil tvojih postov (recimo tistih z vsebino) vprašanje če bi našel kakega, kjer nisi zapisal vsaj enega Alojzizma (SSKJ -> Alojzizem -> skrajno naiven pogled na neko stvar ne malokrat povsem skregan z naravnimi zakonitostmi in dostikrat nevaren tistemu, ki bi ravnal v skladu z njem).
Odgovori
Nevarno je to, da nekateri tule zelo hitro vzrojite in izgubite kontrolo. To pa za strelca ni dobro.
Odgovori
Alojz zdaj pa nehaj. Dejansko majo fantje prav glede tega prostorskega nacrta, ti pa se vedno, po domace, podjebavas.
Odgovori
hitro naj vsak pogleda nekaj pomirjujočega pred spanjem:



Odgovori
Ja lujz bomo šli pa med jagre, tam je vseeno kak si...
Odgovori
(21-02-2017, 20:01)alojz1 Napisal: Lej, brati te lahko naučim. Pameti ti pa ne morem kupit.
Jaz sem odgovoril nekomu, ki je mislil, da v svoji gmajni ne bo več mogel sprobati doma napolnjenih nabojev.
Za to ne rabi objektov (gradbena dovoljenja). Upoštevati pa mora varnost. Če bo streljal sam in ne še 15 kolegov to ni URADNO strelišče. 
So še nekatere omejitve (onesnaženja vodnih zajetij....) ampak nič drastičnega.
Sicer pa izgleda (in vse peljete v to smer) da konstruktivnih predlogov ne bo. In čez leto se oglasi pa da vidimo kdo je imel prav.

alojz1 in ostalim v vednost - ravno take zadeve bi oni radi preprečili - ko nekdo za hišo/vikendom postavi tarčo in nekaj nabija, državni organi pa o tem ne vedo ničesar.

Preden spet skočiš v zrak in me obtožiš, da te ne maram vedi da so to besede glavnega inšpektorja na IRSNZ.
Odgovori
(22-02-2017, 08:05)dani_79 Napisal: Ja lujz bomo šli pa med jagre, tam je vseeno kak si...

Ja to sem čakal. Dobrodošli. Tule sem najstarejši, pri jagrih pa ne. Rabimo podmladek.
Je bil svoje čase kar naval podobno mislečih kot si ti, Dani. Najprej so želeli kupiti pištolo. Na lovu, pri delu jih ni bilo. Potem tudi do izpita niso prišli. Mogoče bo z vami več uspeha. Samo nabojnike boste zamenjali na 2 naboja +1 v cev , pa malo videz predelali ker M16 na 3 naboje nima smisla.

V tele spremembe zakona se res nisem poglabljal. Samo v tisto, kar se tiče lovstva. Sem pa podobne zadeve napovedal že pred 20 leti.  Vse se spreminja in mi imamo veliko možnost prilagajanja. Jaz sem večinoma pesimist. Ampak v tem me posekate. Čeprav imate velike apetite.
Če bo obveljala takšna različica kot je sedaj bo še pestro. Pa ne zaradi zakona ampak pravne države. 

Mato. mislim, da si v zrelih letih zato bi pričakoval od takega več objektivnosti. Komu sem kdaj napisal "kreten"? In kdaj je bilo moje pisanje nevarno?
Bolj natančno se spomnim dveh tem v zadnjem času. Posojanje orožja in prenašanje. Tudi tam ste me zmerjali. Tudi tam ste vsevprek vpili, da učim napačno. 
Ko pa je nekdo objavil pojasnila MNZ ste pa to temo hitro resetirali. 
To, da sem pa vztrajen in po tvoje Mato neprilagojen vzamem pa kot neke vrste kompliment. Takih je bila večina mojih vzornikov (Tesla, Albert, Nobel)
Vztrajnost na lovu je pa sploh zaželjena. Sploh na krvni sledi ranjene divjadi. Tudi 3 dni sva hodilal za košuto.

Bobo, medtem si napisal post. 
Točno tako je kot si napisal. Se popolnoma strinjam. Iste želje kot ta inšpektor ima tudi velika večina lovcev.
Ampak vi nočete videti v čem je hakelc.  Nočem pa javno pisat ker bo kdo ki me ima v želodcu spet vzrojil.

Lahko pa opišem primerjavo. Vožnja z vozili izven javnih poti v naravnem okolju je prepovedana. Razen za opravljanje del.  Pa dobi inšpektor mulca na krosovcu. Kaj sledi ?
Potem pa ta fant pove, da je zmanjkalo goriva za motorno žago in gre domov po kanto z gorivom.
Zato pa trdim, da je treba zakone znati brati. V ihti, da bi zajeli vse so spisani nepregledno včasih kontradiktorno. Zato pa gledamo v kriminalni rubriki zaseg orožja ki orožje sploh ni. Ampak je postalo orožje ker je lastnik kriminalec. Drugače ga nihče sploh omenjal nebi.
Odgovori
Orien ima prav. Po trenutnem predlogu lahko zapremo štacune. Po mojem mnenju posegajo v že pridobljene pravice nesorazmerno in predlog sploh ne obravnava tega, kar naj bi bil problem, ki ga izpostavljajo v analizi - hrup... Ki sploh ni problem, ker so vrednosti hrupa znotraj zakonsko predpisanih mej.
Odgovori
Vse tole vaše "lovske" sem premaknil v Razne debate. Raje vidim, da se dobite na piru pa si poveste v obraz, ker tule očitno ne znamo zadihat in pomislit eno minuto. Naslednja sporočila, ki niso direktno na temo, ki je v naslovu te niti, letijo v večna lovišča. Tam pa vemo kdo ima primat.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)