Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
Citat:V petek popoldne, okoli 15.30, so ljubljanske policiste obvestili o ropu v eni izmed trgovin na območju Viča. Po do zdaj znanih podatkih sta neznana storilca vstopila v prodajalno in od uslužbenke zahtevala denar. Eden od njiju je svoje grožnje podkrepil s pištolo v rokah, drugi pa je držal nevaren predmet.
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...denar.html
Odgovori
https://demokracija.si/kronika/tragedija...pIKlHjZAQw

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...icist.html

"V prostorih krške policijske postaje se je zgodila tragična nesreča s strelnim orožjem, v kateri je umrl 24-letni policist."
Odgovori
Citat:V sredo zjutraj so kamniške policiste obvestili, da je neznani storilec vstopil v trgovino v nakupovalnem centru na območju Kamnika ter s pištolo v roki od zaposlene zahteval denar.
...
Z zamaskiranim storilcem pa so se srečali tudi na bencinskem servisu v Šoštanju. Kot so sporočili s PU Celje, so policiste v sredo zvečer obvestili o ropu. Neznani zamaskirani storilec je vstopil v prostore bencinskega servisa, zaposlenemu zagrozil z orožjem in zahteval denar.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...arjem.html
Odgovori
https://primorska24.si/razkrivamo-sramot...BcMCnOV6Og

Sam to bom reku no, ko vidš kako utripa žila na čelu pejt stran. Pa pred tekmovanji glej samo mimo. Takle mamo, ostali normalni pa čakat po dva meseca na preverko.
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/slovenija/na...lovca.html

"Šlo je za 67-letnega državljana Italije, ki je v vozilu prevažal skrito razstavljeno lovsko puško dvocevko in naboje – 6 škatel s skupno 72 šibrnimi naboji. Policija je sporočila, da gre za krivolovca."
Odgovori
https://siol.net/novice/slovenija/novogo...deo-595031

Citat:V zadnjih dneh je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek, ki ga je na svojem profilu na Facebooku na dan državnozborskih volitev objavil pomočnik komandirja Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica Dušan Djogić. Na njem je mogoče prepoznati policista, ki ob streljanju zunaj strelišča strelja s pištolo po gozdu, ob tem pa proslavlja izide volitev. Policija je sporočila, da so zoper omenjenega policista že uvedli notranjevarnostni postopek.
Odgovori
https://www.sta.si/3121916/mladoletnik-s...tudi-kamni

Citat:Metlika, 27. decembra - Metliški policisti so imeli v petek zvečer kar nekaj dela s posredovanjem v Dolah. Mladoletnik je namreč s streljanjem s plinsko pištolo razburil sosede, prišlo je do prepira. Med prerekanjem je enemu v glavo priletel kamen, k sreči pa storilec ni uspel uporabiti sekirice, ki jo je imel pri sebi, ker so mu jo odvzeli, so sporočili s PU Novo mesto.
Odgovori
Še dodatek:
https://www.radio-odeon.com/novice/mlado...pLORBuAB2g

"Med vikendom so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo v Metliki. Po prvih ugotovitvah ogleda so storilci odnesli štiri lovske puške, tri so imele optiko, v vrednosti okoli 20 tisoč evrov. Policisti vsa dejstva in okoliščine primera še ugotavljajo."
Odgovori
Citat:Med izvedbo hišne preiskave so nato našli in zasegli avtomatsko pištolo znamke Ingram z devet milimetrskim kalibrom, ki po določilih zakona o orožju sodi med vojaško orožje, katerega promet, nabava in posest posameznikom, pravnim osebam in podjetnikom niso dovoljeni ali so omejeni.

Poleg devetmilimetrskega Ingrama so na domu našli še Baretto, prav tako z devetmilimetrskim tulcem, poleg nje pa tudi več nabojev. 

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...-prah.html
Odgovori
Baretta je verjetno kakšen romunski klon znane italijanske znamke?
Speed is fine, but accuracy is final - Bill Jordan
Odgovori
Citat:V Velenju so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Kot so sporočili s PU Celje, je neznani storilec okoli pol petih zjutraj večkrat ustrelil proti stanovanjski hiši in prestrašil stanovalce.  Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem fasade.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...valce.html

Citat:Ljubljanske policiste so okoli 2. ure obvestili o ropu v enem izmed nastanitvenih objektov na Celovški cesti v Ljubljani. Po prvih zbranih obvestilih je neznani storilec vstopil v recepcijo in od uslužbenca zahteval denar. Med grožnjami je pokazal tudi pištolo, ki jo je imel pri sebi. Iz blagajne je nato vzel denar, nekaj tisoč evrov, in pobegnil. S PU Ljubljana so sporočili, da v dogodku ni bil nihče poškodovan.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...objek.html
Odgovori
https://siol.net/novice/slovenija/sojenj...iti-596442
Odgovori
Hm, šibrovka z daljnogledom?

https://www.24ur.com/novice/slovenija/v-...delke.html

Citat:Na podlagi odredbe pristojnega sodišča so grosupeljski policisti opravili hišno preiskavo v okoli Grosuplja. Pri kršitelju doma so našli in zasegli puško za katero ni imel dovoljenja, približno 250 različnih nabojev ter več kot 200 kosov pirotehničnih izdelkov, ki so prepovedani.
Odgovori
(17-01-2023, 13:44)Ales Napisal: Hm, šibrovka z daljnogledom?

https://www.24ur.com/novice/slovenija/v-...delke.html

Za Brenneke naboje se vidi, da so idealke (slugs), ostalo je verjetno mix šiber in idealk. Lahko, da se mu doma valja še kakšna vložna cev za 22lr, ki je policija ni našla.
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/slovenija/kr...-drog.html

Citat:V hišnih preiskavah je bilo najdenih tudi več kosov orožja: dve avtomatski puški (znamke Kalašnikov), dve pištoli in ena puška. Osumljencem je bilo zasežene za več kot 300.000 evrov gotovine, ki so jo hranili v svojih stanovanjih.

Pa brez nabavnega Eek
Odgovori
https://www.dnevnik.si/1043005375/kronik...seba-umrla

Citat:Po neuradnih podatkih naj bi likvidirali Igorja Mančića, ki naj bi bil v sporu s slovensko celico kavaškega klana.
Odgovori
Citat:Celjski policisti so v četrtek, po odredbi sodišča, opravili hišno preiskavo pri 58-letnem Celjanu. Med preiskavo so našli in zasegli revolver proizvajalca Hunter HW 357 z nabojem kalibra 357 magnum in 63 nabojev kalibra 7.62.

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...bojev.html
Odgovori
Citat:»Orožje sem res imel doma, ampak z njim nikoli nisem nikomur grozil,« je v klepetu pred sodno dvorano dejal 31-letni Božo Kodrič...

https://www.slovenskenovice.si/kronika/d...li-orozje/

Nimam dostopa do ostalega dela članka, ampak ugibam, da če  je član reprezentance v nacionalnem športu pretepanja žensk, mu je potekla "zanesljivost"? Ali pa mogoče za te kose ni imel dovoljenja? Če lahko kdo napiše kaj več (če ima kdo naročnino na cajtung ali ga celo dobiva v fizični obliki), se priporočam za več informacij.
Odgovori
(07-02-2023, 09:23)romunov Napisal:
Citat:»Orožje sem res imel doma, ampak z njim nikoli nisem nikomur grozil,« je v klepetu pred sodno dvorano dejal 31-letni Božo Kodrič...

https://www.slovenskenovice.si/kronika/d...li-orozje/

Nimam dostopa do ostalega dela članka, ampak ugibam, da če  je član reprezentance v nacionalnem športu pretepanja žensk, mu je potekla "zanesljivost"? Ali pa mogoče za te kose ni imel dovoljenja? Če lahko kdo napiše kaj več (če ima kdo naročnino na cajtung ali ga celo dobiva v fizični obliki), se priporočam za več informacij.

V Clanku pise samo da je ovaden zaradi posesti orozja. Ni drugih detajlov.
Odgovori
https://www.slovenskenovice.si/sport/tek...ra-suzana/

Citat:Dobili smo ga ravno po tistem, ko je na šoli opravil izpit. Torej, še en zadetek v polno. Gre za strelca Luko Lukića (19), njegovo orožje je zračna puška, z njo pa si je na lanskih sredozemskih igrah v alžirskem Oranu pristreljal posamično bronasto kolajno na 10 m in žlahtno kovino enakega sijaja z Živo Dvoršak v mešanih ekipah, prav tako na desetmetrski razdalji.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)