Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
#81
V Novih Fužinah streljala 50 in 34 letnik.

http://www.delo.si/novice/kronika/v-novi...rozje.html
Odgovori
#82
"Kot sta poročali televiziji POP TV in Planet TV, naj bi šlo za Rekreacijski center Korant v bližini Dola pri Ljubljani. Po poročanju Planet TV je aprila 2014 na tej lokaciji potekalo srečanje salafistov iz Slovenije in več evropskih držav, objekt pa naj bi za dogodek najel moški iz okolice Medvod."
Odgovori
#83
Mihi je na Valu dvestodva spraševal, če pomeni več orožja več varnosti. Med klicatelji tudi obiskovalci tega foruma.


Citat:Hribovci s kontroliranim poreklom in tisti, ki ste to samo v srcu, pozor! #Nebuloze na@Val202 : pomeni več zasebnega orožja več varnosti?


http://val202.rtvslo.si/2016/01/vec-zase...arnosti-2/
Odgovori
#84
Citat:The European Commission (EC) has prepared a proposal for a new firearms directive which would significantly limit the access to weapons and their use. The proposal envisages a ban on owning some semi-automatic weapons which could be transformed into automatic weapons banned for civilian use. The proposed directive would also enforce tighter rules on the acquisition of firearms or weapon parts online, improve the traceability of weapons and impose stricter conditions for deactivated weapons and gun collectors. With the measures the commission hopes to reduce the risk of old, but still usable firearms, coming into the hands of bad guys.

http://www.rtvslo.si/news-in-english/eur...ism/383132
Odgovori
#85
Citat:Vezovje, 20. 2. 2016 – Ob 10.33 so pri urejanju strelišča v kraju Vezovje, občina Šentjur, našli neeksplodirano ubojno sredstvo NUS. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Zahodnoštajerske regije, ki sta pri pregledu ugotovila, da gre za vadbeni tramblon M-68.


http://www.sentjur.net/?p=50754
Odgovori
#86
V domu 63-letnika našli več kosov orožja


Citat:Zasegli so dve puški in malokalibrsko pištolo z daljnogledom. Po zaključeni preiskavi bodo zoper moškega ustrezno ukrepali.
Odgovori
#87
(21-02-2016, 21:30)Kristian Napisal: čakte fantje, gre za vadbeni tromblon. A če bo kdo našel prazen tulec bodo tudi klicali bomb squad?
Malo zdrave pameti včasih ne škodi...

Blaten VTTM M66 in TTM M60 zgledata precej podobno. VTKM M68 (na fotki) pa kar ločiš od TKM M60. Malo verjetno sicer da bi kdo zgubil tam taprav tromblon, ampak če nisi prepričan se pač ne greš igrat z njim, ker obstaja možnost da postaneš lokalna legenda. Sicer ekstremno mala možnost, vendar je ne moreš kar izključit, je tudi ta da so 91-95 v bosni delali tele stvarce iz vsega kar je pač blo na voljo (ni da ni barvne kombinacije). Pa ne pozabit fotke "so" simbolične, novinarji pa pišejo kar se jim zdi.
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#88
Te novice pa nisem zasledil v naših medijih: A car containing 59 hand grenades and five machine guns, along with ammunition and magazines, was intercepted at a customs check Slovenia this week.

http://www.breitbart.com/london/2016/03/03/3213716/
Odgovori
#89
Eden nastavi, drugi pipne.


Citat:Da bi pregnal medveda, ki mu je že uničil čebelnjak, je Maksimilijan M. iz okolice Idrije pred dvema letoma na smreko namestil plašilne naprave, ki bi zver s pokom odgnale. A se je v bližini čebelnjaka znašel 29-letnik, ki je prijel napravo, nato pa je odjeknila eksplozija. Novogoriško sodišče je včeraj zaradi splošne nevarnosti in nedovoljenega prometa z orožjem obtoženemu Maksimilijanu M. izreklo pogojno obsodbo.


http://www.primorske.si/Novice/Kronika/C...--Kobaridc
Odgovori
#90
http://www.regionalobala.si/novica/44289...-do-orozja


Citat:V koprski trgovini Lovec sta fanta kupila fračo in nož, pri tem ju je prodajalka opozorila na previdnost pri uporabi, orožje pa jima je lahko prodala, saj je pri nas to zakonsko dovoljeno. To pa je razjezilo njuno mamo, ki se čudi, da mladoletniki na primer alkohola ne morejo kupiti, orožje pa lahko. Otroka je odpeljala nazaj v trgovino in kupljeno blago vrnila. Naslednji dan se je v trgovini z opravičilom oglasil oče in fračo ter nož vzel.
Odgovori
#91
Na Valu 202 je bil prispevek o orožju.

http://val202.rtvslo.si/2016/04/kje-pa-v...j-zuli-35/


Citat:V Sloveniji ima dovoljenje za posest orožja skoraj 40 tisoč fizičnih oseb, ki posedujejo 128.400 kosov registriranega orožja, kar nas uvršča v evropsko povprečje. V zadnjem času se je število prosilcev za pridobitev in nakup orožja povečalo.
Odgovori
#92
(21-02-2016, 21:30)Kristian Napisal: čakte fantje, gre za vadbeni tromblon. A če bo kdo našel prazen tulec bodo tudi klicali bomb squad?
Malo zdrave pameti včasih ne škodi...

Do leta 2009 sem bil pripadnik enote za NUS, verjeli ali ne enkrat sem se pripeljal nekam v okolico Medvod kjer sta me pričakala policista ker sta varovala najdbo neeksplodiranega ubojnega sredstva - vadbeni naboj 7,62TT in prazen izstreljen tulec 8x57.
Odgovori
#93
To spada sem:


Citat:Direktorica kočevskega zdravstvenega doma Andreja Rako je povedala, da si bo ekipa nujne medicinske pomoči neprebojne jopiče nadela le v primeru sodelovanja pri rizičnih reševanjih. Za nakup bodo odšteli približno 2000 evrov, je pisalo današnje Delo. 


http://www.zurnal24.si/kocevski-zdravnik...nek-268487
Odgovori
#94
(08-04-2016, 15:52)dani_79 Napisal: Kako lepo diplomatsko napisano! Sploh noben ne ve da gre za cigane! Zakaj resevalci ne zaprosijo za varnostno orozje?

Baje bo ZD Novo mesto dobil nova reševalna vozila:
  https://www.youtube.com/watch?v=_j0eJ0xB...tml5=False
Odgovori
#95
V polnočnem klubu so se pogovarjali o orožju. Po mojem relativno slab prispevek. Športni strelci in posestniki praktično nezastopani.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/polnocni-klub/174398586
Odgovori
#96
https://www.dnevnik.si/1042733479

V lokalu v Dragočajni pa so policisti naleteli na do zob oboroženega 26-letnika iz Kamnika, ki je imel za pasom revolver magnum .357 in pištolo glock 9mm. Mladenič, ki je skrbel za red v lokalu in poveljeval dekletom, je imel pri sebi še teleskopsko palico, nož in zavitek kokaina. Za pištoli je imel 26-letnik celo dovoljenje za posest, ne pa tudi za nošnjo.



Odgovori
#97
Raubšic?


Citat:Policisti iz Murske Sobote so med hišno preiskavo pri 45-letniku našli orožje, za katerega ni imel ustreznega dovoljenja.


http://www.planet.si/novice/crna-kronika...pa-ne.html
Odgovori
#98
Sicer (še) ni povezano s strelskimi dogodki...


Citat:Policija na slovenskih šolah že več mesecev izvaja izobraževanja, kako ravnati v nevarnih situacijah. Tako naj bi učitelji in profesorji lažje prepoznali potencialne storilce, “ki z orožjem neposredno in množično ogrožajo življenja ljudi”. Vlada pa še kar zatrjuje, da je Slovenija varna država ter da razloga za preplah ni. 


http://nova24tv.si/aktualno/zakaj-na-slo...ituacijah/
Odgovori
#99
V sosednji temi je objavljena novica o streljanju na brezpilotno letalo.

http://www.strelec.si/forum/thread-16431...#pid100919


Citat:Bizeljsko.  -  Brežiški policisti so na območju Brezovice na Bizeljskem predvčerajšnjim obravnavali zelo nenavaden primer streljanja na radijsko vodeni kvadrokopter, kot se imenuje letalna naprava, namenjena snemanju ali fotografiranju pokrajine ali dogodkov s ptičje perspektive. Ranjenih na srečo ni bilo.
Odgovori
Citat:Domžalski policisti so med hišnimi preiskavami na dveh lokacijah našli ni zasegli več kosov orožja. Puško, pištoli in naboje so našli med preiskovanjem sumov kaznivih dejanj dveh osumljencev, osumljena sta bila vloma v stanovanjsko hišo in kraje.


http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...rozje.html
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 8 Gost(ov)