Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mnenja glede m57 TT
#1
Torej ker nisem nikjer zasledil dobenga clanka glede tt crvene zastave oznaka m57 vas tukaj naprošam da napišete dobre in slaba mnenja glede te pištole.lastniki teh pištol naj kaj več napišejo ter konkretnega.Glede moči vemo vsi da prebije še in še.


lp

robi

hvala ze vnaprej za vse odgovore.
Odgovori
#2
"rkajtn" Napisal:"...lastniki teh pištol naj kaj več napišejo ter konkretnega..."
Ko sem bil mlad ( še leto ali dve nazaj [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] ), sem z njo občasno na tekmovanjih dosegal rezultate 9+ ( z enoročnim streljanjem ). Dovolj konkretno? [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#3
V "cvetu mladosti" sem jo moral nositi skoraj vsakodnevno. Na začetku ponosno kot petelin na kupu dreka, kmalu pa sem se naveličal dodatne teže za pasom in posledično zbadanja v križu in kolku. Takrat smo nosili zaprte usnjene futrole, pa sem naredil dokaj originalen posnetek iz lahke črne penaste izolacije. Zase in dva sodelavca [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] . Projekt se je imenoval "Mala tajna velikih majstora [img]{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif[/img] ". Zadeva se je zaključila z prevzemom novega tipa pištole in odprto futrolo! Tam ni več šlo....
Drugače pa je to vsaj zame precej simpatično orožje, vsaj za čas njegovega nastanka (30leta 20st.). Precej natančno za vojaško uporabo, moti me pa kot in oblika ročaja. Pa na mojem je rad nabojnik ven padal dokler nisem na silo raztegnil fedra pod gumbom.


evo, par izkušenj "starega prdca" [img]{SMILIES_PATH}/eusa_angel.gif[/img]
Odgovori
#4
Pri pištoli M57 gre za Kragujevško dodelavo ruskega "tetejca", se pravi pištole TT-33.
Razlika med njima je v lepši strojni dodelavi v korist Zastavinega izdelka, povratna vzmet z njenim vodilom je pri Yugo verziji bolj komplksna, drugačno je protizdrsno "rebrenje" zaklepa na mestu za repetiranje pištole, ročaj je za par milimetrov daljši, tako da gre v M57 en naboj več kot v originalni TT (zato originalni TT-33 nabojniki ne "pašejo" v M57, obratno pa nabojniki od M57 pašejo v TT-33!), Jugoslovanka ima večji in lepše izdelan gumb za sproščanje nabojnika. Yugo varianta pištole ima tudi avtomatsko varovalko, ki preprečuje spoženje pištole, če v njej ni nabojnika, kar nekatere verzije originalnih sovjetskih pištol nimajo (verzija moje TT-33 iz leta 1945 te varovalke recimo nima). Je pa problem, ker jugoslovansko orožje nima trdo kromanih cevi, kvaliteta cevi pa je vedno šibka točka jugoslovanskega orožja.

Pištole TT-33 pa sodijo v družino Browningovih pištol, kamor sodi tudi "večna" ameriška pištola 1911.

Med "poznavalci" teh pištol pa velja, da pištola TT-33 nima ročne varovalke, kar pa seveda ne drži povsem, kajti polnapeti (oz. delno napeti - prvi klik) položaj kladivca "zaklene" tako sprožilec, kot tudi gibanje zaklepa.

Ker sem lastnik tako pištole TT-33 kot tudi "konkurečne" Zborovkine pištole Vz.52 v istem kalibru (z menjalno cevjo 9×19) bi zagotovo za "tetejevke" lahko obstajale menjalne cevi v kalibru 9×19, ker je zunanji premer cevi tetejevk večji od zunanjega premera cevi pištol VZ.52.
Če menjalna cev 9×19 za TT-33 dejasko obstoja ne vem (tržna niša za kašnega puškarja [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] ), vem pa da je kragujevška Zastava izdelovala izdelovala verzijo teh pištol v kalibru 9×19 z dodanim vzvodom ročne varovalke z označbo M70A. Tudi to ne vem, če so te M70A predimenzionirali na krajši naboj 9×19, ali je to še vedno v osnovi pištola dizajnirana na naboj 7,62 tokarev, torej bi bila pri M70A možna uporaba menjalne cevi za kaliber 7,62 tokarev...
Odgovori
#5
Pohvalna predstavitev!


Lp Dejan
Odgovori
#6
hvala za lepo razlago.zanima me ce cev zgleda lepa in ne prevec zdelana kdaj vedet da jo zamenjas oz ce pride kdaj to tega ali pase v njo kaka druga cev v istem kalibru oz mogoce tudi 9mm tako kot so bile ene TT crvene zastave.in ce lahko sedajno cev das kromat kam oz jo izboljsat.

hvala in lp
Odgovori
#7
Pri TT ne menjas cevi. Menjas pistolo..
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#8
zakaj bi menjal pistolo ce je nova.pac vprasam.malo vec pozitivnih odgovorov bi pa pricakoval tukaj gor.imam tudi eno vprasanje ce namestis na m57 compenzator kaksna je razlika in zakaj se je uporabljal.


hvala in lp
Odgovori
#9
Ta pistola stane 150, max. 200 eur.
Ce bi rad drugacno cev, kupis TT iz druge drzave. Cenovno nisi nekaj zgubil..

Ce namestis kompenzator, je razlika v dolzini orozja in mogoce tudi pri odsunu. Uporabljal pa bi se naj ravno zaradi zmanjsanja odsuna al?

Pri teh kompenzatorjih je treba vedet, da ne pasejo na vsak model TT. Meni pase na eno novo YUG verzijo in menda na rusko. Na stare M57 mi ni pasal. Moral bi prilagodit "navoj" oz. te sprednje utore na kompenzatorju..
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#10
Če rabiš cev v kalibru 9x19 ali še boljše v 9x21, jo daš naredit - kupiš in registriraš na podlagi dokumentov. Originalno 9x19 boš bolj težko dobil, a tudi to je možno, ker so jih ( ne vem, če jih še ) izdelovali.
Na pištoli ni treba nič spreminjat, dodajat ali odvzemat.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#11
najlepsa vam hvala za to razlago.nekatere m57 ima samo napis 7.62 M57 in od zgoraj zig jugoslovanski grb.v cem je razlika?aja zdaj videl zgleda da so starejsi tipi brez varovala dodatnega.na novejsi je to lepo videt.

[url="http://world.guns.ru/userfiles/images/handguns/serbia/1287745443.jpg"]http://world.guns.ru/userfiles/images/h ... 745443.jpg[/url] evo taka zgleda moja.

[url="http://picturearchive.gunauction.com/8768062128/9096675/yugom57.001.jpg_thumbnail1.jpg"]http://picturearchive.gunauction.com/87 ... bnail1.jpg[/url]

lp

robi
Odgovori
#12
Glede kompenzatorja na TTjkah bi dodal, da je takšen kompenzator podaljšek "bushinga" (značilen del za Browningove pištole, tudi za Colt 1911), torej gre za podaljšek zaklepa in ne same cevi, kot je v navadi pri ostalem orožju. Tako je z uporabo kompenzatorja obremenjen zaklep na mestu, kjer pri konstruiranju ni bilo predvidenih tovrstnih obremenitev.
Odgovori
#13
Spodnja ni novejsa ampak je uvozena v USA. Zakonsko morajo imeti pri njih uvozene pistole (al pa celo vse pistole) varovalko. Ta varovalka je bila narejena naknadno.
Se tudi na zaklepu vidi žig uvoznika.
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#14
TT33 varijant je en kup.
Ze YUG varijant je dosti. FNRJ, SFRJ, različno število bakel v grbih itd..
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#15
ja sprasujem zato ker bi si namestil tale compenzator na njo,zato sprasujem.kajti moja je jugoslovanska.pise pa sfrj na moji.


lp

robi
Odgovori
#16
Bos videl, ko dobis kompenzator [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#17
absolutno.bom sporocil.

hvala zaenkrat.

lp
Odgovori
#18
"markojelen" Napisal:Spodnja ni novejsa ampak je uvozena v USA. Zakonsko morajo imeti pri njih uvozene pistole (al pa celo vse pistole) varovalko. Ta varovalka je bila narejena naknadno.
Se tudi na zaklepu vidi žig uvoznika.

Hmmm. No se ne spomnim da bi kmel glock v USA varovalko...
Odgovori
#19
Ne vem zakaj pa kam vse to americani delajo pa te lepe štemple gor dajejo.. Googlaj si.
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#20
S komenzatorjem ni bistvene razlike,bolj šminka
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)