Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Walther/umarex M4 carbine 22lr
#1
A ina kdo mogoče kakšne izkušnje s to pokalico? zanima me predvsem "goltanje" 22LR, ki vemo, da zna biti problematičen pri polavtomatiki?

Attached files [Image: 9e804062d03ce508699a05f304a5e5.jpg]
Odgovori
#2
pred kratkim sem začel iskanje podobne "vojaške" puške v kalibru 22lr. po dooolgem premisleku in ogledu forumov ter utuba sem se odločil za sig sauerja 522. odločilna pri nakupu je bila ravno ocena, da nim problema z požiranjem municije.
puška je v prihodu tako, da osebnih izkušenj še nimam
Odgovori
#3
Kolega jo ima že nekaj let in je z njo zelo zadovoljen, dela brez zastojev (pri starejših izvedbah naj bi bilo nekaj težav, ki naj bi bile pri novejših odpravljene). Zastoje ima le takrat, ko je zelo umazana (zapacano ležišče naboja). Uporablja večinoma strelivo s pobakrenimi kroglami.
Imam HK 416 D145RS (isti proizvajalec - Carl Walther, isti sistem - mehanizem, različen olupek). Deluje praktično na vse, kar sem imel doma, tudi na najcenejše strelivo REMINGTON .22 LR Target (0,05€), brez spreminjanja nastavitve sile povratne vzmeti.
Če imaš možnost, preizkusi tisto, ki ti je najbolj všeč, pa se boš najlažje odločil (cene za različne modele so zelo različne, od 500 do 950€, pri domačih trgovcih).
Odgovori
#4
hvala za nasvet - najbol me je zanimal al dela tud s "ceneno" 22lr municijo!
Odgovori
#5
Dela. Imam MP5 .22LR (Carl Walther), kar daš v nabojnik, pride skozi cev.
lp Melly
Odgovori
#6
V katero kategorijo pa je uvrščena ta "pokalica" - je polavtomatka z risano cevjo in nabojnikom 30 kosov streliva?
Odgovori
#7
http://www.rebec.si/si/puska-h-k-mp5-a5-...1759.shtml
lp Melly
Odgovori
#8
Hvala - mal je motilo, ker sem gledal še star seznam prepovedanega orožja in je bila kategorija B 7 prepovedana - sedaj vidim, da je s spremembami B 7 dovoljena !
Odgovori
#9
Probaj še kakšno drugo. Ko sem sam iskal podobno zadevo sem sprobal Chiappa M4 , Umarex in ISSC mk 22 .Odločil sem se za ISSC predvsem zaradi proženja ,po občutku boljšega materiala in kvalitetnejše izdelave. Prebavlja vse ,tud subsonic, večinoma pa uporabljam Top shot in Geco. Trenutno je pod oglasi , pa ne da je kaj narobe z njo, pač zaradi nabave podobne puške v .223 cal.
Odgovori
#10
Bol mi gre ,da je "kopija" M4 in za "plinkanje" in trening! Sem jo že gledal v trgovini in zraven za primerjavo "kitajko" v kalibru 223 tak, da se mi zdi kar všečna zadevica! Sam imam CZ 75 kadett-a in po "dodelavi" kolega puškarja sem do sedaj na postreljenih cca 7000 šusov imel samo 3 zastoje ( ni izvleklo tulca ) tak, da mi gre bolj za "normalno" delovanje polavtomatike tudi s "poceni" municijo 22LR!
Mislim pa, da bosta kar lep par!


Attached files [Image: 50f708fba6239436e3e921c1a44054.jpg]
Odgovori
#11
Do sedaj sem iz te puške izstrelil med 3 in 4 K predvsem S&B HV s katero je puška delal brezhibno. Problem se je pojavil  pri Fiocchi standard nabojih, ki imajo 0,1 mm ožji rob pa je vsak 3-4 tulec obtičal v cevi, kar je izredno moteče predvsem, ko se enkrat umiriš in začneš streljati. Enake probleme je delalo tudi Winchester poceni strelivo. S&B standard, Remington standard za 0.05 € pa deluje, če se popusti vzmet na3-4 obrate. (HV mora biti zategnjena na 9 obratov.)
Drugače pa je streljanje s tako puško enostavno, rokovanje in vzdrževanje pa enostavno. Za razliko od ostalih "resnih" pušk, pa ta puška dela dobre rezultate, če jo čim manj čistim. Čiščenje je potrebno na cca. 1000 izstreljenih nabojev (tako sem prebral) čeprav menim, da puška tudi takrat dobro deluje in da se na cev ne nabere toliko svinčenih oblog, da bi bilo kaj narobe.
Je pa po čiščenju potrebno izstreliti vsaj 50 nabojev, da puška zopet strelja natančno.
Odgovori
#12
... potem pa se je po cca. 4000 izstreljenih nabojev zgodilo tole... Ko sem jo izbijal iz nosilne cevi sem, zaradi pomanjkanja izkušenj s takimi opravili, polomil še spoj levega in desnega nosilca zaklepa, tako, da moram sedaj ob cevi zamenjati še to.

Puška je še v garanciji, seveda pa se zavedam, da je omenjena zadeva izven garancije. Edino, kar lahko v garancijski dobi pričakujem je, da mi mora prodajalec omogočiti in zagotoviti rezervne dele in njihovo nabavo in to pro primernih cenah, kar pa upam, da mu bo, če prebere ta prispevek postalo jasno.

Prodajalca sem klical že kar nekajkrat, obljublja mi vsak dan, da bo poslal ponudbo vendar zgleda, da je to samo na deklarativni osnovi v resnici se pa pripravlja, da bo zaradi bogatije zaprl business. Eek


Priponke Male slike
       
Odgovori
#13
Ne razumem.. zakaj bi ti moral kdo kaj zagotoviti če si sam vse poškodoval?
Odgovori
#14
(21-04-2015, 20:20)95krogov Napisal: Puška je še v garanciji, seveda pa se zavedam, da je omenjena zadeva izven garancije. Edino, kar lahko v garancijski dobi pričakujem je, da mi mora prodajalec omogočiti in zagotoviti rezervne dele in njihovo nabavo in to pro primernih cenah, kar pa upam, da mu bo, če prebere ta prispevek postalo jasno.

95krogov govori o tem, da mu je prodajalec dolžan zagotoviti rezervne kose (za katere bo seveda plačal).

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#15
Zakaj bi mu bil dolžan zagotoviti rezervne kose če puška ni več v garanciji ker jo je on pokvaril sam? Ker ni garancije nima prodajalec nobene dolžnosti do kupca v tem primeru... samo dobro voljo...
Odgovori
#16
(22-04-2015, 16:39)dani_79 Napisal: Zakaj bi mu bil dolžan zagotoviti rezervne kose če puška ni več v garanciji ker jo je on pokvaril sam? Ker ni garancije nima prodajalec nobene dolžnosti do kupca v tem primeru... samo dobro voljo...

Seveda je dolžan zagotoviti rezervne dele, enako kot za avto velja tudi za orožje..

Če je seveda resen trgovec, če je pa kakšen neresen, katerih je pri nas na pretek-ne govorim samo za trgovce z orožjem, potem pa bo lahko počasi zaprl trgovino...

Lahko pohvalim Prendisa iz Vrhnike, ni problema za vsakega Glocka je še uredil zadevo-ko bi bilo vsaj še tako naprej...

Res pa je, če nekaj sam popravljaš, da se garancija prekine oz ni več veljavna...

Se pa seveda nadomestne dele plača.....
Odgovori
#17
Da bi nekdo nekomu bil dolžan zagotovit dele za nekaj kar ni v garanciji še nisem slišal, bi prav rad videl kateri pravilnik to določa .... niti mi ni jasno kaj misliš z avtom... če jaz pri AvtoHiša kupim xx avto zakaj bi mi bili oni dolžni dele zagotavljat?
Odgovori
#18
dani_79, daj vdihni in se ustavi. Ti bom pokazal primer na avtomobilu, da bo nevtralen. Kupiš novega golfa in naslednji dan ti gre turbina u maloro. Ker nisi nič zajebal, ti dajo novo in rečejo adijo. Po recimo 7 letih pazljive vožnje in skrbnega servisiranja ti gre spet turbina. Čeprav nisi naredil nič narobe, jo boš plačal, da ti jo zamenjajo, ker je ven iz garancije. Ampak ne boš jo dal naredit, ker jih ne dela lokalni železokrivec, temveč jo boš kupil od proizvajalca. Kako bi zgledalo, če bi ti uvoznik za holfe (Porše Slovenija) rekel, da jim je zelo žal, ampak, da si kupi novo serijo golfa, ker za tvojega 7 let starega nimajo več rezervnih delov. A sem bil dovolj jasen? In pusti že to, da si je 95krogov sam zajebal garancijo, ker z nakupom nadomestnih delov to nima nič veze. Eno je garncija in pogoji za uveljavljanje le-te, drugo pa je zagotavljanje nadomestnih delov s strani proizvajalca (preko posrednika oz. zastopnika) končni stranki oz. uporabniku. Piše v Zakonu o varstvu potrošnikov, ampak se mi ne da iskat samo zato, da ti dokažem, da je tako ;) ...

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#19
Glup primer... sem bil trgovec in nisem še slišal da bi morala trgovina kupcu zagotoviti dele za vsako stvar, ki so jo kupcu prodali še posebej če ni v garanciji... bi se pa vsekakor rad izobrazil v tej smeri če tako pravilo obstaja... 
Odgovori
#20
Ne bi zdej o glupih primerih, a velja...

Evo samo za tebe http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO513 - vsaj 20. člen, pa še kje drugje verjetno. Pa se izobrazi...


Ajd!

Si želim bit miren, ampak v bistvu nisem, ker sem bil prepričan, da samo nisi dobro razumel, kar sva ti hotela dva pojasnit. In potem je moj primer glup?! Ne ponižuj mene, če je očitno, da ti nečesa ne veš.
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)