Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
(29-05-2018, 19:58)mr.T Napisal: No ja da ne bo preveč poenostavljeno , v trenutku ko je počil že bežeče barabine v hrbet bi se še v ZDA v večini zveznih držav usedel z zelo podobno obtožnico .

Ne pretiravaj. V večini primerov, veliki večini bi poročali, da je ropar, vlomilec umrl. Policija pa bi priporočila, da naj stanovalci dosledno zaklepajo hiše in avte.


Američani imajo dom za svet, mi pa imamo pregovor: "Svet je lep, a dom je svet."

To, če je nekdo obrnil hrbet, če ga je, ne igra nobene vloge. Kot je nekdo rekel, če so prišli na dvorišče, vlamljali, grozili z orožjem, se konflikt neha, ko se nekdo preda ali obleži.

Tudi se spomnim v JNA, ko smo imeli na začetku predavanje o pravilih službe. Predaval nam je en polkovnik, za katerega so rekli da je bil na Sinaju v okviru modrih čelad. Prav o tem smo se pogovarjali, da če se nekdo preda, ne smeš streljati nanj. Če beži, to ne pomeni nič. Tako kot je odbežal, tako lahko trije pridejo nazaj. Ali s pištolo odbeži in pribeži nazaj z mitraljezom.

Preberi si tukaj primere:
https://www.reddit.com/r/dgu/

"Home invasion" je v Sloveniji redek. In praviloma se je tragično ali vsaj nevarno končal za lastnika doma. Preberi si tole:
https://siol.net/novice/crna-kronika/oro...olo-459092

Tako da osebno menim, da je čisto v redu, da je napadalec fasal. V letu 2018 smo in osebno imam ničelno toleranco do vsega, kar diši na oborožen rop, grožnje z orožjem lastniku ali pač poslovodečemu na firmi.

Moralo se je zgoditi, da je nekoč eden od napadalcev mrtev obležal in verjamem, da sedaj to novico berejo mnogi in bodo premislili, preden bodo vdirali ali komu grozili.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od bbbbbb2011 - 30-05-2018, 22:42Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)