Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
#25
"Orien" Napisal:Pa "ode u maloro" argument, da se samo s strelnim orožjem lahko izvede pokol:

[url="http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2012080205812169"]http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d ... 0205812169[/url]

Nič kaj posebnega, nož je pač skrajšana oblika meča, je hladno orožje. Prvo strelno orožje na smodnik se je pojavilo tam recimo v 12. - 13. stoletju (se mi ne da preverjat, pa tudi ni bistveno), praktično do srednjega veka pa drugega orožja, kot je t.i. hladno orožje ni bilo. Se pa da praktično vsak predmet malo večji uporabiti kot orožje, recimo že kemični svinčnik (kuli, kulca) lahko deluje kot sileto oz. bodalo. Enako svinčnik, barvica, ravnilo, trikotnik. Vsak šolar ima v svoji šolski torbici pravo potencialno orožarno.

V času križarskih vojn je bil samostrel* prepovedano orožje za uporabo v vojnah, uporabljali so ga lahko le proti "nevernikom", danes pa je edin pogoj za posest takšnega orožja polnoletnost.
(* Samostrel je pogruntavčina rimljanov iz konca njihovega obdobja, kitajci so samostojno izumili svojo varianto.)

Skratka, če bo nekdo hotel škodovati drugemu, lahko zato uporabi razbit pepelnik, steklenico, kakršno koli palico, motiko, sekiro. Nobena regulacija legalnega orožja tega ne bo spremenila. Problem je v ljudeh, ki uporabljaj predmete, ne pa v predmetih samih.

Sicer pa se z malenkosjo znanja da komu odvzeti življenje tudi brez orožja. V Ju-Jitsu so določeni prijemi, ki se z nepravilno izvedbo hitro končajo s smrtjo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 02-08-2012, 13:12



Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)