Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Pravica do posesti in nošenja orožja ni amerikanska pogruntavščina. Pravica do orožja je pojem, ki je prišel v zgodovino, po padcu fevdalnih režimov.
Casstle doktrina je neposredno povezana s pravico svobodnega meščana, da mu oblast v lastni hiši ne sme srati po glavi. Ustavna pravica do nedotakljivosti stanovanja, ki jo večina Slovencev razume kot demokratičen standard, so prazne črke na papirju, če se jo oblast odloči kršiti in je prebivalstvo goloroko.

To da se oblast odloči razoroževati stanovalce v situaciji velikih naravnih ujm ipd. je bolno, a sem prepričan, da se v primeru naravne katastrofe, neposredne vojne nevarnosti, civilnih nemirov, slovenska oblast ne bo obnašala drugače. Ne da bi priznala svojo nesposobnost varovanja državljanov in njihovega premoženja, se bo spravila nad registrirane imetnike registriranega orožja in razorožila še tiste, ki so se sposobni braniti sami.

Restrikcija civilne posesti orožja in nadzor nad državljanom, kot ga poznamo v RS, je že zdavnaj šla prek meja zdravega razuma.
Tudi, če dobimo še:
AWB, obvezna 5-letna presejalna psihološka testiranja, obveznost opravljanja izpita iz varnega rokovanja z orožjem na 5-let, naključne preiskave pravilne hrambe, omejitev števila kosov streliva, prepoved ročnega polnjenja streliva, omejitev na največ 2 kosa na glavo, ipd.,
zakonodaja, ne bo bistveno manj razumna.

Osnovni problemi slovenske zakonodaje o orožju so skrajno liberalno obravnavanje storilcev kaznivih dejanj, prepoved učinkovite samoobrambe in obsesija
kontrole nad posameznikom.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 23-12-2012, 18:45



Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)