Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Zanimivo tudi, da se nihče ni vprašal zakaj ji na policiji (logično je, da precrime ne obstaja in, da je pravilno, da policija nima pooblastil, ki bi že v naprej "obravnavali potencialne storitelje") nihče ni svetoval, da naj si pridobi orožje za varnost. Nihče v tem kontekstu ne zahteva od UE, da pojem OL za varnost razširijo ne samo na politično elito in tiste z vezami ampak na dejanske državljane kakor je tudi edini pošteni namen in način izvajanja tega zakonskega določila.

A je tako nelogično:

Ja veste gospa dokler ne stori kaznivega dejanja mu kot policija ne moremo nič imate pa po naši zakonodaji vso pravico do samoobrambe in obstaja tudi način, da dobite orožje s katerim lahko zagotovite slednje. Priporočamo vam, da greste tja pa tja oddate to pa to in opravite kakšen tečaj....


Kaj če bi model se odločil, da bo poleg ljubosumja in obračuna s virom nezadovoljstva še pokuril municijo na ostalih, ki so bili takrat pri roki? Bi se sedaj vsi defenzivno opravičevali, da ostali smo pa normalni, da je bil to samo en "norec, ki se mu je snelo"? V takih primerih, če že ni zakonske podlage za odvzem orožja (pa tudi če bi ta ukrep bil storjen, kdo pravi, da nima na črno ali pa 20€ za sekiro v Baubau), da se potencialne žrtve informira in se jim vsaj DA MOŽNOST obrambe (na njih pa je ali jo bodo izkoristili ali ne). Vem, da bi lahko žrtev sama poskrbela zase, če je že videla s kom ima opravka vendar pa bi tu tudi uradniki morali biti bolj proaktivni, ker ljudem zakonodaja pač ni znana in niti ne vedo kaj vse je mogoče.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 23-06-2013, 15:29



Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)