Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Ko sem prvič slišal za novico o umoru in samomoru v Domžalah, sem mislil sam pri sebi, evo spet ga je en sral z nelegalnim orožjem, nato pa z grozo ugotovil, da strelca pravzaprav poznam, saj se je udeleževal strelskih tekmovanj in je imel vse kose orožja legalno pridobljene.
Kolikor vem, je storilec prvi kos orožja-pištolo pred veliko leti pridobil za varnost. Ker je s pištolo večkrat grozil, mu je bil odvzet orožni list in je imel kasneje, ko je ponovno vložil prošnjo za nabavo dovoljenje probleme, saj mu UE ni hotela izdati dovoljenja, saj ni izpolnjeval pogoja ZANESLJIVOSTI in mogoče še kakšnega v zvezi pravnomočne obsodbe in je trajalo kar nekaj mesecev, da je nabavno dovoljenje za orožje dobil. Kolikor vem mu takrat, ko je dobil orožni list za varnost ni bilo potrebno opravljati zdravniškega pregleda, ker po takratnem zakonu to ni bil obvezen pogoj za pridobitev orožne listine.
Po problemih z odvzemom orožnega lista in kasnejši prošnji za nabavno dovoljenje za nabavo orožja za šport, je UE zahtevala potrdilo o članstvu v strelski organizaciji in zanimivo ni zahtevala potrdila o opravljenem zdravniškem pregledu, čeprav roko na srce, uspešno opravljen zdravniški pregled ni zagotovilo, da strelec v življenju ne bo storil delikta s strelnim orožjem oz. drugimi sredstvi, ne bom našteval, kaj vse je še orožje poleg strelnega orožja. Zdravniško potrdilo je le dokaz, da kandidat nima bolezni in drugih kontraindikacij, ki bi lahko vplivalo na varno posedovanje orožja. Mogoče je bil takrat kiks odgovornih, da so mu izdali dovoljenje za nabavo orožja, čeprav se je že izkazal za nezanesljivega in imel opravka s sodiščem v zvezi nasilnih dejanj. Mogoče pa bi umor zagrešil tudi z drugim pripomočkom, mogoče tudi rokami, saj je bil mojster borilnih veščin.

Sicer pa sta imela oba probleme. Ona je imela 2 najstniška otroka stara 13 in 17, on 2 odrasla sinova. Danijela se je k Andreju priselila brez otrok, tudi kasneje, ko se je od Andreja odselila, se je odselila brez otrok. Kje so bili Danijelini otroci, ko je živela pri Andreju ?, Zakaj otroci niso bili z mamo ? Zakaj je bil skrbnik Danijelinih otrok njen bivši mož, saj otroke ponavadi dodelijo mamam ? Je imela kakšne psihične oz. druge probleme ?
Vprašanja ki se zastavljajo, seveda ne opravičujejo umora storilca, sprašujem se le, kaj ga je privedlo do tako groznega dejanja.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od Uporabnik 2013 - 24-06-2013, 09:35



Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)