Tem: 0
Pridružil: Apr 2015
Ugled:
2
Jaz kamero postavim cca 2m stran od tarče in izoštrim sliko z novim objektivom (ta iz ebaya) monitor pa ob postavitvi imam zraven in ko vse poštimam grem nazaj do puške.. Objektiv z lečo enostavno odšeraufaš in novega zašeraufaš (prepričaj se pred nakupom da novi objektiv ima enak kvint kot je v ohišju kamere!). Kamero si lahko postaviš dlje od tarče, sam boš hitro ugotovil da ti bo tudi monitor hitro ratal premajhen... Kamero z odajnikom pa imam v "pancir ohišju" postavljeno na drog. Če te skrbi za varnost same kamere pred kroglami te lahko potolažim da 2 ali 6m stran ne predstavljajo varnosti pred (ne)namernimi streli! SAMO debolostenska železna škatla!!
Tem: 2
Pridružil: Dec 2012
Ugled:
20
dela!
zadeva izprobana (z rahlo zamudo zaradi dobave akkujev), dela na cca 1200m zračne razdalje izredno lepo, moj testni list A4 s pikami cca 1,8 mm velikimi po celem papirju natisnjenimi (m$ word) se lepo vidi iz cca 0,5m razdalje z originalno lečo.
tko da s tistimi gobicami zadeva zelo uredu nese in sprejema.
receiver se zelo greje, tko da se z razlogom prodajajo nekateri z ventilatorjem.
ljubitelji kvalitetnih digitalnih slik bodo pa tu zelo prikrajšani, ker je zadeva analogna in je kvaliteta kakršna pač je; meni je zanič, ampak če je kamera dosti blizu tarče se zadeva lepo prenaša in tudi vidi.
ne vem pa koliko bi se slika izboljšala z drugo kamero in/ali drugim monitorjem; koliko je še rezerve pri tem/takih analognih sistemih.. dobil bom pa tisto drugo lečo, tko da bomo videli kako se s tisto obnese.
Tem: 1
Pridružil: Oct 2011
Ugled:
27
Hvala za te informacije. Tudi sam imam ogledan enak video oddajnik/sprejemnik in me zanima koliko časa je tak sistem operativen in s kakšnimi baterijami? Jaz sem nameraval vzeti 2x 2200 mAh Li-Po.
Pridružil: Nov 2011
Ugled:
0
@bob78
Nočem pametovati, ampak samo v vednost tistim ki se še niso srečali z litijevimi akumulatorji. Ti akumulatorji v laptopih, orodju itd. imajo posebna zaščitna vezja ki nadzorujejo celice. Pri teh sistemih so pa nezaščitene modelarske celice kjer jih lahko ob nepravilni uporabi hitro uničiš, so pa tudi potencijalno nevarne zaradi požarov. Zahtevajo posebne polnilce in malo znanja. Ni nič posebnega, niso pa enake klasičnim akumulatorjem, kjer priklopiš in pozabiš.
Pridružil: Feb 2016
Ugled:
5
Obstajajo namenski li-ion akumulatorji z BMS-jem, ki nadomestijo navadne svinčene na motociklih. To pomeni, da jih lahko polnimo z navadnim polnilcem. Res pa, da cena takega akumulatorja kar krepko poskoči v primerjavi z navadno svinčeno 12V baterijo.
Pridružil: Apr 2015
Ugled:
2
Uporabljam polnilec z klasičnim akumulatorjem 12V (za skuter ipd...)
Pridružil: Nov 2011
Ugled:
0
Če verjamemo kitajskim podatkom bi moral že z najcenejšim akumulatorjem iz linka oddajnik delovati 8h. Jaz bi probal z 6800 mAh, se pravi da naj bi imel malo več kapacitete kot z novim 12V svinčenim akumulatorjem za skuter. Za 13 eur se splača probati, nimam pa nobenih izkušenj s takimi akumulatorji.
Tem: 2
Pridružil: Dec 2012
Ugled:
20
tam nekje 5 Ah bi po mojem potrebno imeti, ker zna kakšen sklop vleči tudi po 0,5A konstantno.
tile akkuji so za zelo poceni, še ceneje kot sem iskal na aliju. možno je tudi da se hudo lažejo glede kapacitete in seveda vprašljiva kvaliteta?