Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dozirnik smodnika
#21
na šihtu imamo izredno fino tehtnico, ampak ne morem noter prinesti zatehtan smodnik v tulcih in narediti primerjavo...
Odgovori
#22
Vrjetno nihče .

Tako se pa že nekaj časa kuha ideja naredit mehaničen dozator z mehansko vago nekaj podobnega Prometeju , za rabo v kombinaciji z progresivno prešo . 


Prvi del te sestavljanke Dillon 550 bo za te namene doživel nekaj dodelav te se že počasi nabirajo.

Cilj vsega skupaj pa, da se pri recimo pri 50gn loada na +-0.05 gn natančnoo progresivno več sto nabojev na uro z koncentričnostjo, ki se dosega na enopostajnih prešah. !! ''potem pa svizec zavije čokolado'' a to je dosegljiva realnost.

Kot pravi mkosir  -realnost okoljskih pogojev reloading sobe, pulta in cena vage izključuje čisto elektronsko rešitev


Mehanske vage po svoje ponujajo enako natančnost ,manjši vpliv okolja .Realno uporabnost na reloading mizi in najpomebneje. vzvodi ,mehanika je za vosle kot sem jaz bolj obvladljiv koncept kot elektronika  ,uporabno mehansko vago lahko zrišem in nareidm elektronsko precej težje.

Doma je pod nož šla starejša analitska vaga Sartorius, iz ebaya , miligramske vage so firme kot je sartorius izdelovale tudi v času pred elektroniko ,tudi če ne bo veliko delov uporabnih za novo, izvedba podaja kup idej.

Prometej gen 2
[Image: DSC02746.jpg]
Odgovori
#23
Tole ni slaba ideja. Edina stvar na katero računaj je ,da ko se bo tehtnica umerjala imej primerno klasu uteži. Vsaj F1. Ker če se bo umerjala oz. justirala z M1 bo pogrešek kar velik.




 
Odgovori
#24
Predno je čip šit kitajska digitalna vaga naredila svoje je Layman že naredil en tako mašino z mehansko vago

Prastari autosale , dva ticklin motorja ,2 fotocelici in analogna vaga ter 17 patentov.

[Image: Autoscale.jpg]
Odgovori
#25
da malo obudimo temo...

nekaj fantaziram o nakupu tehtnice do max 250€, od tu naprej so pa problemi.

če gremo gledat kakšne elektronske, dobimo ven kakšnega Kern-a http://trgovina.tezmer.si/index.php/teht...ca121.html, ampak ste se že razpisali o elektronskih za tak budget...

če pa gremo gledat kakšne mehanske, dobimo ven ohaus http://us.ohaus.com/en-us/dial-o-gramand...m300series http://www.ebay.de/itm/Ohaus-311-00-Mech...Swe7BWzElU, ki so ga analizirali in naj bi bil zelo ok http://balance.balances.com/scales/419

za ceno okoli 100€ je elektro gempro, ki pa je elektronska ki pa kot ste omenili ne more konkurirat mehanskim v tem rangu, in pa klasične reloading mehanske: redding, rcbs, dillon, hornady, lee... ki so deklarirane kao za 0,1gr

in potem čisto na koncu so verjetno rabljene reloading mehanske na egunu... večinoma rcbs

ker vem, da ste nekateri te zadeve v jetra analizirali in popredalčkali bi vas prosil za mnenje okoli teh zadevah.
se splača komplicirat z nekimi super analitičnimi mehanskimi ali je bolje kar kupiti navadno reloading mehansko, majhno in priročno, in verjetno zadovoljivo natančno.
Odgovori
#26
(13-06-2016, 06:56)mkosir Napisal: Pri tej tehtnici bi sedalo na široko razpravljati o preciznsti. Sploh pa stvar. stane cca.200€
Take tehtnice ,ki so natančne na 0,001g stanejo cca. 2500€ pa naprej. Pri tehtju je nekako tako, če želite tehtati na 1g natančno potrebujete tehtnico ,ki je sposobna tetati vsaj na 0.1g natančno. 

Skratka dokler ne odšteješ neka 1000 € za vago se bomo težko pogovarjali o neki hudi natančnosti.

Bratranec ima delavnico za popravilo tehtnic. Lekarniške so hudič. Zelo natančno tehtajo, a temperatura, vlaga in pritisk morata biti v nekih tolerancah.
Nove imajo že korekcijo pritiska.

To ni za strelce, preveč občutljivo je.

Pa mislim, da se lekarniške umerjajo na eno leto, navadne vem da so se na 4 ali 7 let. To se točno ne spoznam.

Ampak v grobem - lekarniške so za v lekarne.
Odgovori
#27
Ja za naše golaž lige 100-300m je čisto vseno če se volumetrično trese. Nad razvijanjem loadov pogosto počim kako mešance loadaov v eno grupo ki ni nič večja od grup posameznih loadov čeprav je razpon polnitve 1 grain.

Na večjih razdaljah pa so v igri ne manjše grupe na 100m ampak čim manjše razlike hitrosti med streli

Malo bolj natančno doziranje dokazano in preizkušeno drastično zmanjšajo ta nihanja. ČE bi lahko bi doziral na 1 kernel natančno bi bilo super (tipičen kernel purflov ki jih polnemo tehta med 0.02  in 0.03graina odvisno od purfla) , pri reloadingu je kup variabel a ne škodi zmanjšat vpliv posameznih.

Je pa enako kot pri vagah zanimivo preizkušat tudi kronografe ti 100Eur kosi niso ravno zaupanja vredni , saj so nekateri bolj vedeževane narave pa tudi ko se zaneseš na kronija na koncu še vseno popraviš hitrost če leti pre nizko ali pre visoko na večji razdalji.
Odgovori
#28
Ene parkat sem že napisal tu gor ,da ločljivost nima nikakršne veze z natančnostjo.
Zelo pomemben faktor pri tehtnicah je ponovljivost. In sicer po 10x ponovljivosti izračunamo standardno deviacijo SD, manjša je boljša je ponovljivost tehtnice. Kaj vpliva na test ponovljivosti? Sama izvedba tehtnice in pogoji v katerih deluje ( nihanje temperature, podlaga ,prepih...)
kot drugo je s kakšno natančnostjo želite tehtati? Recimo ,da želimo tehtati na 0,1 gr natančno, potem moramo imeti tehtnico ,ki ima ločljivost vsaj 0,01gr ali pa še bolje 0,001gr. Tukaj gre za točnot točnost 0,1% in 0,01%.

Torej za 250€ pozabi na elektronsko tehtnico ,ker lahko dobiš ok stvar ali pa limono in brez kalibracije tehtnice tega ne boš niti vedel. Enako velja za mehanske tehtnice. 

Torej ,če želiš tehtati na 0,1 gr natančno naj ima tehtnica možnost ločljivosti 0,01 gr, ter kalibracija z znanimi etloni ,da veš koliko tehtnica odstopa.
Odgovori
#29
Pri elektronki pod 1000Eur nimamo kaj iskat . Strelski svet se je nekje ustavil na Sartorius entris 64i kot good enough .

Analogni pa je nekaj idej za domačo izdelavo , 0.01gn ločjivo analogno znamo naredit elektronske pač ne.
Odgovori
#30
katero potem predlagaš, mr.t, analogno?

nove redding, dillon, rcbs... (ki so že 100€+)? ali takšne rabljene do 50€ in upajmo da niso že čisto mimo? ali kar ohaus komplicirano za 263€?
Odgovori
#31
Za 90+% Uporabnikov bo vrh glave RCBS Chargemaster .

DIY pa za tiste, ki imajo voljo za take projekte. Pri nas se počasi premika en tak analogni kvazi prometej v kombinaciji z sfriziranim dillon 550 , je cilj na pol progresivno loadat preciznjakarske naboje.

Tole je pa neka vmesna varianta za cca 2k Eur
http://bulletin.accurateshooter.com/2016...cartridge/
Odgovori
#32
sem naletel na ene stare poste:
http://www.preciseshooter.com/blog/Powde...edux1.aspx
http://www.preciseshooter.com/blog/Powde...edux3.aspx
http://www.preciseshooter.com/blog/Powde...edux7.aspx
http://www.preciseshooter.com/blog/Powde...edux5.aspx
http://www.preciseshooter.com/blog/Powde...edux4.aspx
http://www.preciseshooter.com/blog/Scale...GPR20.aspx
http://www.preciseshooter.com/blog/Scale...ro250.aspx
Odgovori
#33
Ali kdo ve ali kdo uvaža omega trickler v evropo?
Odgovori
#34
(02-05-2017, 08:49)gg Napisal: Ali kdo ve ali kdo uvaža omega trickler v evropo?

https://www.1967spud.com/
Odgovori
#35
Pa veliko sreče sem čakal nanj 6 mesecev pa ni bilo nič od Spuda, tako da raje naroči v ZDA
Odgovori
#36
Direktno ali pri kakem trgovcu?
Odgovori
#37
(02-05-2017, 13:00)gg Napisal: Direktno ali pri kakem trgovcu?

Najbolj zihr boš dobil pri Sinclair. Poštnina bo ene 22-27$, na celoten znesek te bodo v SLO opalili še z DDV in carino ter okoli 20€ stroškov carinskega postopka/ležarnine.
Odgovori
#38
Tja sem že pogledal in piše, da je produkt Discontinued by the Factory. 

To verjetno ne drži ali pač?
Odgovori
#39
ja, vidim. Očitno ne prodajajo več osnovnega modela, medtem ko prodajajo v kompletu s fotocelico in vago. Poglej če ga lahko dobiš na Amazonu in ga pošlješ preko Shipito. Tole zna biti še najbolj znosna varianta
Odgovori
#40
Hvala

Ocitno bo res edina pot direktno iz ZDA. Upam da bo proizvajalc mel voljo poslat :)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)