Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva puška - streljanje na 200m
#81
Kristjan, moja puška ni staro krepelo, je nova neuporabljena skoraj k31  :-D  Sem pa videl, da z savage axis original sprožilcem naredi folk 0.5 moa. Sprožilec malo zamenjajo vzmet itd, ma nič kaj kar se nebi dalo naredit v 12 minutah.
Odgovori
#82
Tudi sam imam podobne "probleme", moja dilema je odločitev za prvo puško med CZ 557 Varmint in Howa 1500 Heavy barrel 24" (oboje v 308). Prva je nova, nihče je še ne pozna, drugo "vsi" hvalijo. Pri CZ me moti ker ima leseno kopito, kar naj bi bilo manj "precizno" (nekaj sem slišal o beddingu??) kot plastika.

Za vsak nasvet se priporočam, Vrhovčan
Odgovori
#83
V fabrških puškah je leseno kopito ponavadi boljše of fabrške plastike .   Pri natančnosti orožja so zadeve v tem redu kvaliteta krogle ,cevi,bedding so dominantni faktorji  vsi ostali faktorji so daleč zadaj po vplivu na natančnost.

Šasije same po sebi niso koristne natančnosti a naprimer Pri AI je temu primerno sistem fiksno vlepljen v šasijo , so pa lahko boljše od kopit brez beddinga predvsem se manj spreminajo glede na atmosferske pogoje poenostavljajo pa preklopnost in uporabo magazinov ter fičfiričev ki se lahko priprnejo gor.

V BR se pri lesenih kopitih bedding dela vsako leto na novo , pri kompozitnih ni te potrebe , še vseno pa kar nekaj strelcev vlepi sistem v kopito.

Savage je sicer fino in fajn kos a zankrat vse kar pride iz ZDA konča v EU z previsoko ceno tako potem primerjaš  osnovni savage z boljšimi kosi 

CZ 557 zgleda čist ok in z plastčnim kopitom, ki ga ponujajo (ta je kvalitetni Manners proizvod) je vse kar rabiš če prav razumem ima neke vrste šneler sprožilec , če ga porineš naprej je proženje nato čisto lahko
Odgovori
#84
CZ 557 Varmint ima leseno kopito (oreh). Če prav razumem, je zaradi tega potrebno vsako leto nov bedding?
Bolje da potem kupim Howo 1500 Varmint z plastičnim kopitom, pa bom imel mir.

LP Vrhovčan
Odgovori
#85
Brez skrbi, ne delaj panike s tem beddingom. Če ga boš naredil, super. Če ne, pa tudi ne bo večje škode, sploh pa ne vsako leto.

Sam sem imel podobno flinto (CZ 537), obe sta zasnovani okrog več ali manj enakega železja. Odlična puška, mogoče bom celo sam še kaj nabavljal v tej smeri.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#86
(08-03-2017, 16:57)VRHOVČAN Napisal: CZ 557 Varmint ima leseno kopito (oreh). Če prav razumem, je zaradi tega potrebno vsako leto nov bedding?
Bolje da potem kupim Howo 1500 Varmint z plastičnim kopitom, pa bom imel mir.

LP Vrhovčan

Plastično kopito, ki ga fabrke ponujajo pri puškah je ponavadi navaden špaget katerega proizvodnja je koštala 5-10 eur ,slabši od vsakega lesenega , edno kar je je bolj odporen na vodo , enostavno se jih opazio saj so tipično to votli kosi z veliko rebr in kakim kovinskim vložkom pa po možnosti gumiranimi vložki in logoipi v strukturi

Kompozitno kopito je iz steklenih in/ali ogljikovih vleken in je ponavadi drago, med 500-1200Eur - v serijskih puškah se uporabljajo kosi znamk HS ,McMillan,Manners etc predvsem v kakih tactical modelih  , Savage uporablja HS  ,CZ Mannersa , Howa Bell and Carson

Šasije bodo zaradi dobavljivosti in cene izdelave precej spodrinile ta kopita.


Ta kopita se d aprecej izboljšat če se jih napolni z epox peno ali kako drugo podobno zadevo
http://www.ballisticstudies.com/Knowledg...tions.html


[Image: rs_0108_08amain.jpg][Image: rs_0108_08a3.jpg][Image: PowerBedding.jpg]
Odgovori
#87
Citat:CZ 557 Varmint ima leseno kopito (oreh). Če prav razumem, je zaradi tega potrebno vsako leto nov bedding?

Bolje da potem kupim Howo 1500 Varmint z plastičnim kopitom, pa bom imel mir.

Jst sem mel CZ 550 Varmint, navadno leseno kopito, 650mm cev fi 22mm. Sedaj imam Tikko T3x CTR, zamenjal sem u bistvu zaradi priročnosti ker sem jagr. Na tarči na 100m ni bistvene razlike, pa obe neseta super.
Odgovori
#88
Mene pa zanima kaj bi bila boljša izbira:
Tikka TAC A1 ali Tikka TAC in E-Tac kompozitno kopito od firme PSE?
Odgovori
#89
Po videnem je TAC A2 zelo dober komplet že iz škatle vun... to kar praviš bosta enaka sistema in cev, le da boš imel drugačno kopito.
Odgovori
#90
meni se pa dopade kopito grs hybrid http://grsriflestocks.com/models/grs-lam...grs-hybrid kopito za izključno športno streljanje v tarčo z bipodom: dolg nastavek za žakel zadaj, nastavljiva ličnica in nastavljiva kapa kopita, dolg forend za bipod ali za na rest... je to pametna opcija ali je bolje kaj drugega, malo še gledam http://www.riflestocks.co.uk/ftr-stocks.html, aluminij http://www.dolphinguncompany.co.uk/rifle-stocks.html, v kočevju menda se tudi izdelujejo laminirana kopita...?
Odgovori
#91
Hvala za zelo uporabne podatke o beddingu na plastičnem kopitu.
Kako se pa naredi bedding na lesenem kopitu. Kako sploh veš, kdaj je to potrebno narediti (takoj ko kupiš novo puško ?, nato vsake xx strelov?)? Ali na lesenen kopitu to dela le puškar, ali je to tudi za amaterje (če je kje na netu kak recept)?

Če prav razumem iz vseh odgovorov, so lesena kopita boljša od umetnih, zaradi višje cene pa jih počasi izriva plastika, še posebej pa kompozit.

Hvala in lep pozdrav, Vrhovčan
Odgovori
#92
Ker so ameriška kopita v Evropi "unobtanium" in je GRS dostopen, jih pač vzameš, četudi ti kaj ni všeč. Vprašanje je tudi za kaj boš imel puško, za rekreativno streljanje, golaž tekme ali kakšen resen F/TR sistem?

Ko jih kupuješ vedi le, da manjka par potrebnih kosov. Recimo, če vgrajuješ Tikko, moraš vedet, da notri fali recoil lug (40€), bottom metal (plata z utrjevalom magacina in branik petelina =130€). Seveda bedding in pilarji znajo biti koristni.
Odgovori
#93
V debato vključujem še puško titan 6. Ima kdo izkušnje z njo? Kam bi jo uvrstili med vsemi omenjenimi (tikka, cz, itd.)
Odgovori
#94
TIKKA ima več možnosti nadgradnje in dodalave. Apsolutno je novi T3x TAC A1 trenutno najbolje kar lahko kupiš za normalo ceno. Pa še jebačko tactical izgleda ;-)
Sam imam TITAN 6 z grs kopitom. Puška zelo natačna. Služi svojemu namenu. Proženje mehkejše kot pri standart TIKKI, lahko imaš
levi ali desni zaklep. Izbira različne debelin in dolžine cevi. Imam dva nabojnika. En dela ok. Drugi ima popadke in zajebava z občasnim zastojem, pri vlaganju metka v ležišče. Ali pa gre zaklep kar mimo nad nabojnikom.
Kopito grs mora imeti nujno narejen bedding ker drugače hitro poči. Pri titanu 6 ima celo poseben fabrški uložek in nato čez narejen bedding.
Odgovori
#95
Imaš pri titanu standardni ali modificirani sprožilec? Glede na odgovor predvidevam, da imaš izkušnje tudi s tikko, zato me zanima kako bi ju razvrstil glede kvalitete izdelave in natančnosti? Meni je pri titanu v oko padlo target lite kopito. Si tudi tega imel možnost preizkusiti?
Odgovori
#96
Ja imam modificiran sprožilec, cev 25mm in dolžina 65. Z tikko sem le priložnostno streljal, tako da ne moram dati neke primerjave, ki bi bila korektna.
Plastika na titanu v spodnjem delu okoli sprožilca in nabojnika deluje na prvi pogled zelo cenena, vendar sluzi svojemu namenu in tudi ko puško kaj vlačiš na okoli ni videti nekih poškodb. Sama natačnost puške je veliko odvisna od treninga, kalibra in streliva. Je pa titan že iz škatle in z fabrškim strelivom presenetljivo natačnen. Zato tudi kar razširjen pri Italijanskih sosedih v f klasi. Kopita target lite žal še nisem imel v rokah.
Odgovori
#97
(13-03-2017, 09:33)ak2 Napisal: Ja imam modificiran sprožilec, cev 25mm in dolžina 65. Z tikko sem le priložnostno streljal, tako da ne moram dati neke primerjave, ki bi bila korektna.
Plastika na titanu v spodnjem delu okoli sprožilca in nabojnika deluje na prvi pogled zelo cenena, vendar sluzi svojemu namenu in tudi ko puško kaj vlačiš na okoli ni videti nekih poškodb. Sama natačnost puške je veliko odvisna od treninga, kalibra in streliva. Je pa titan že iz škatle in z fabrškim strelivom presenetljivo natačnen. Zato tudi kar razširjen pri Italijanskih sosedih v f klasi. Kopita target lite žal še nisem imel v rokah.
kolikšen moa pa dosežeš?


Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Odgovori
#98
https://www.all4shooters.com/de/mobile/S...n-caliber/
Odgovori
#99
kot prvo, teh testov ne smeš jemati preveč resno, ker so vse objavljene grupe včasih prav absurdno majhne (ali pa do naredili večji kovanec za 1cent).
Puška zagotovo ni slaba, to kar sem videl, je lepo narejeno ... ampak ko grem čez konfigurator in naredim sistem brez kakšnih ekscesov, pridem na 3.400€
Za toliko soldov, je pa na trgu že marsikaj, (tudi Tikka z optiko in enoletno zalogo streliva). Zagotovo pa ni to v rangu teme "prva puška, s katerio bi streljal na 100 in 200m"
Odgovori
za 200m: http://www.weihrauch-sport.de/jagdwaffen...jagd-match
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)