Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 3 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... keglanje za Kranj
#1
anzel Napisal:https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...ozjem.html

Tole bo še zanimivo. Dobro, da jim je uspelo prepečiti.
Iliri jim že razlaga pod komentarji :) :)
Odgovori
#2
Evo .. pa imajo strelivo za polemiko ...  Shootme
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
#3
...mulc je spremljal, da se v parlamentu debatira o zakonu o orožju...
Sarkasm OFF
Hecno, v tujini velikokrat videno naklučje, a ni?
Vsak ti je lahko učitelj; lahko kot svetel vzor, ali kot zastrašujoč primer.
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
#4
Upam, da bodo v parlamentu znali razlikovati med ilegalnim in legalnim orožjem oz. posedovanjem. Zadnje čase se ta dva pojma, kar malo mešata, sploh pri sprejemanju kakšne zakonodaje.
Odgovori
#5
(28-04-2021, 13:39)cugalord Napisal: Upam, da bodo v parlamentu znali razlikovati med ilegalnim in legalnim orožjem oz. posedovanjem. Zadnje čase se ta dva pojma, kar malo mešata, sploh pri sprejemanju kakšne zakonodaje.

Nemara priporočilo. Uporaba besedne zveze »ilegalno orožje« postavlja sredstva v ospredje, kar je vsebinsko popoln nesmisel. Zaradi tega je primerneje poudariti preverjenost ter usposobljenost posestnikov/uporabnikov, ki posebej zakonsko regulirana sredstva posedujejo/uporabljajo znotraj zakonskih okvirov. O uporabi besede »orožje« sem že pisal in zakaj sredstva, ki se s tem izrazom pogosto opredeljuje, ne izpolnjujejo definicije omenjenega termina.  Morda marsikdo vidi razliko le, kot vprašanje semantike, vendar to nikakor ni. Razlog za slabo razumevanje tematike s strani javnosti ter odločevalcev je pogosto tudi v uporabi izrazoslovja ter poudarkov.
Odgovori
#6
(28-04-2021, 12:25)MadMan Napisal: ...mulc je spremljal, da se v parlamentu debatira o zakonu o orožju...
Sarkasm OFF
Hecno, v tujini velikokrat videno naklučje, a ni?

Očitno ni ravno debatiral.
Naročil in plačal je pištolo, puško in strelivo; plačal 5000$.
Orožje je bilo skrito v mikrovalovni pečici.
Paket pa so prestregli že v Ameriki.

Specialci so naročnika aretirali na njegovem domu; aretaciji se ni upiral.

(ravnokar na novinarski konferenci Policije)
Odgovori
#7
Kolikor vem, pri nas ne moreš biti obsojen za dejanje, ki ga nisi storil? Verjetno bo zunaj prej kot v mesecu.

Vse skupaj mi smrdi na provokacijo zdolgočasenega keyboard warriorja.

Slo. Policija pa takoj ubogljivo skoči na ukaz strica Sama, ko pa ženska vsa v modricah kliče, da jo tip pretepa in sledi na vsakem koraku ji pa rečejo, da ji ne morejo pomagati, dokler ga ne zalotijo pri dejanju.

Slovenistan!

Poslano z mojega Armor 7E z uporabo Tapatalk
Odgovori
#8
Imajo ti mojstri očitno vedno prav tajming , ko jih rabijo za kako novo zakonodajo .
Odgovori
#9
Najnovejše informacije kažejo, da se bo ta incident uporabil v luči prihajajoče novelacije področne zakonodaje v Sloveniji.

Zanimiva je tudi trditev policistov, da naj bi šlo za puško znamke Remington, ki naj bi omogočala avtomatski režim ognja. Točnost te je glede na ameriško zakonodajo nekoliko vprašljiva (čeravno teoretično mogoča).
Odgovori
#10
Ravno stavil ne bi, če pa bi moral ugibat pa bi šel nekje v smer, da je nekomu bilo dovolj multikulturnih pritiskov.
Odgovori
#11
@Iurium točno katere informacije kažejo na to, da se bo to uporabilo?
Odgovori
#12
(28-04-2021, 16:02)dani_79 Napisal: Ravno stavil ne bi, če pa bi moral ugibat pa bi šel nekje v smer, da je nekomu bilo dovolj multikulturnih pritiskov.

Po zdajšnjih podatkih ni šlo za pokol po srednji šoli (kar so novinarji senzacionalno takoj razglasili) ampak je 20 letnik imel spisek sošolcev iz OŠ zaradi starih zamer. Je pa zanimivo, da se je odločil dobiti orožje iz USA. Kolikor vem večina ilegalnega orožja pride po kopnem iz Balkana. Verjetno res ni imel nobene žlahte ali prijateljev iz dol? Sicer pa samo sreča, da so ga ustavili.
Odgovori
#13
Po vseh informacijah, ki so jih do sedaj skup zbezljali za javnost zgodba ekstremno čudna, ne logična in nima nekiga repa in glave... tu je odzadi zgleda še vse prej kaj drugega kot kaže...
Odgovori
#14
@romunov
V Sloveniji ni ravno redkost, da organi pregona odkrijejo takšna in drugačna bojna sredstva, saj je zaradi bližine preteklih vojnih žarišč oskrba zagotovljena. Načeloma se policija v svojem odzivu problematike nikoli ni lotila na način, da bi omenjala t.i. amok situacije. Pa smo v preteklosti imeli tudi resne varnosten grožnje, kot je bila na primer zadeva Zagajski, ki je bila nedvomno veliko bolj neposredna grožnja od tokratne. In vendar takšne retorike ni bilo slišati. Tokrat je policija na tiskovni konferenci tudi zelo obširno razlagala o svojih prizadevanjih povezanih z obvladovanjem tovrstnih incidentov. Samo po sebi to sicer ni posebej povedno, se je pa treba zavedati, da je bila evropska direktiva na podlagi katere naj bi se v bodoče novelirala naša zakonodaja, sprejemala na podlagi odgovora evropske unije na amok incidente! Poleg tega je policija na tiskovni konferenci posebej poudarila pomen mednarodno sodelovanja in tudi zakonodajnega poenotenja v boju proti tovrstnim kaznivim dejanjem. Vse našteto se poklana s siceršnjimi informacijami, ki jih imam.

Seveda obstaja možnost, da gre za splet naključij, je pa ta toliko manj verjeten kolikor več naključij sovpada.
Odgovori
#15
Kako pa puško spraviš v mikrovalovko? Kam gre pa cev?
Odgovori
#16
Puško, pištolo in naboje spravili v mikrovalovko??? Pištolo in naboje še že. Puško? Mikrovalovka z dimnikom. Sumljiva zgodba. Ja, verjetno se je trudil za spremembo zakonodaje.
Odgovori
#17
Zgleda ga bo na koncu zjebal seznam ljudi kot so une teroriste v franciji osebne, ki so jih v avtu pozabli :) :)
Odgovori
#18
Prodam mikrovalovko. Poleg osnovnih funkcij ima še celo vrsto dodatnih možnosti. Pred uporabo obvezno preberi navodila, da ne pride do nesreče. Samo imetniku ustreznega dovoljenja.
Odgovori
#19
(28-04-2021, 17:56)bob78 Napisal: Kako pa puško spraviš v mikrovalovko? Kam gre pa cev?

Morda bi bilo tako mogoče spraviti kak v celoti razstavljen Remington ACR (bivša Magpul Masada).
Odgovori
#20
Poglejmo situacijo iz pozitivne strani. V Sloveniji je očitno zakonodaja že sedaj tako ustrezno urejena, da se kljub polnoletnosti ni odločil za pridobitev legalnega orožja, kljub temu, da bi bilo to verjetno zanj ceneje. Očitno je spregledal, da nebi prišel skozi vse varovalke v sistemu. 
Se pa tu postavlja vprašanje ali z strogostjo nismo že na tistem robu ko ljudje razmišljajo o orožju na črno.  To pa žal za državo pomeni izgubo evidence in kontrole s tem pa posledično anarhijo. Prohibicije niso uspele nikjer.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)