Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
Mors bo gradil strelišče v Apačah, najcenejši Riko

Mors želi v Apačah zgraditi strelišče. Javno naročilo za izvedbo gradbenih in obrtniških del je bilo objavljeno 23. februarja. Na javni razpis je prispelo sedem ponudb v razponu med 18,5 in 26,6 milijona evrov z DDV. Najcenejšo ponudbo je oddal Riko. Zgraditi bo treba strelišče s pomožnimi objekti, nadstrešnicami, pripadajočimi inštalacijami, nasipi in dostopno cesto. Rok izgradnje je 24 mesecev od uvedbe v delo.

Finance.si
Odgovori
https://n1info.si/novice/crna-kronika/pr...-za-pomoc/

Citat:Nekaj pred polnočjo so jih namreč iz murskosoboške bolnišnice obvestili, da je pri njih zdravniško pomoč poiskal mlajši mladoletnik, ki se je poškodoval pri streljanju s karbidom. Zaradi poškodb je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v UKC Maribor, so še sporočili policisti.
Odgovori
a je res tega treba? Vaja: strelski napad v ZD…

https://www.idrija.com/strelski-napad-v-...PFXBxG2jEE
Odgovori
V mariborskem Teznu onesposobili letalsko bombo iz druge svetovne vojne.

https://www.sta.si/3287096/najdeno-bombo...esposobili

Citat:Maribor, 7. aprila - Pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so danes uspešno onesposobili najdeno bombo na gradbišču v mariborski četrti Tezno. Sirena je malo pred 11. uro naznanila konec nevarnosti, zato se lahko ljudje, ki so se zjutraj morali umakniti, vrnejo na svoje domove.

Citat:V četrtek popoldne je na urgenco v Postojni prišel 49-letni domačin, s pištolo za pasom. Policisti so ga na kraju takoj obvladali.

Izkazalo se je, da je imel 49-letnik pri sebi signalno pištolo s praznim nabojnikom in nož na preklop

https://n1info.si/novice/crna-kronika/po...a-urgenco/
Odgovori
Policija miri, da je možnost napada v slovenskih šolah malo verjetna

Ker ni šlo za kaznivo dejanje, policija nima pristojnosti, da bi izsledila avtorja komentarja. Prav tako šola nima pristojnosti za izrekanje opozoril, je pojasnil Belšak.

Te progresivne bedarije tudi komentiral ne bom! Pravice, pravice, pravice, pravice

Škofjeloški policisti v gozdu našli moškega, ki je umrl nasilne smrti

Policisti Policijske postaje Škofja Loka so bili popoldne obveščeni o streljanju. Na kraj dogodka so napotili več patrulj, v gozdu pa našli moškega, ki je umrl nasilne smrti. Enemu človeku so odvzeli prostost.
Odgovori
Šošoni so bili zopet na bojnem pohodu:
https://dolenjskilist.svet24.si/2024/04/...s_pistolo/
Odgovori
https://n1info.si/novice/crna-kronika/v-...-pridrzana

Citat:Popoldne so na območju Škofje Loke odjeknili streli. Policija je za tem v gozdu našla truplo moškega, ki je umrl nasilne smrti. Pridržana je ena oseba.
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...aboje.html

Tale bi pa znal po liniji športnih strelcev pridet do orožja....
Odgovori
https://n1info.si/novice/slovenija/ucene...n-nabojev/

Citat:Na dan, ko je v šolah po državi zaradi grožnje z napadom veljala poostrena varnost, je učenec k pouku v eno od osnovnih šol na območju Prekmurja prinesel plinsko pištolo brez nabojnika in nabojev.



https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-k...rla-421968

Izgleda, da so kustosinjo tolk zdrkal, da se je pred vitrino poknla. Odgovarjal seveda nihče. V normalni državi bi v Tacnu zamenjali celo vodstvo.
Odgovori
https://n1info.si/novice/crna-kronika/po...aoQejFdl4A
Odgovori
Citat:V soboto zvečer so policisti dvakrat posredovali zaradi prijav o streljanju. Najprej so v okolici Krškega pridržali 26-letnika, nato pa v Metliki 62-letnemu moškemu zasegli pištolo.
https://n1info.si/novice/crna-kronika/mo...-domacine/
Odgovori
Citat:Pirotehniki so ob pregledovanju terena na železniški postaji v Novi Gorici našli še dve letalski bombi. Tokrat pred njuno odstranitvijo niso bili potrebni posebni varnostni ukrepi, saj sta bili brez vžigalnikov, zato so ju le odpeljali na lokacijo, kjer bosta počakali do uničenja.
https://n1info.si/novice/slovenija/v-nov...i-zalogaj/
Odgovori
https://www.facebook.com/share/KsdFKXYsb...tid=WC7FNe

Citat:Pred pol ure se je v izolski ladjedelnici zgodilo nekaj nezaslišanega! Delavci so opazili srnico, ki je ocitno zasla k morju in zmedena in prestrasena begala sem ter tja in se poskusala resiti. Poklicali so lovsko družino Izola, da pridejo srnico rešiti. Poudarek na rešiti!
Namesto tega je prišel lovec-čuvaj in po šerifovsko rešil zadevo. Srno je preprosto- ustrelil. Sem povedala, da je streljal v prostoru, kjer so bili ljudje, v bližini cesta in da je to , kot je meni znano, v mestu/ naseljih prepovedano?!
Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper, bi koga kaj vprašali po zdravju?

Lovci in varna smer.
Odgovori
(15-04-2024, 21:54)RWS Napisal: Tele tete so pa… Če je lovec pridobil odločbo lovske inšpekcije o izrednem posegu na nelovni površini se lahko na trepalnice postavijo.

»"Poklical je lovsko inšpekcijo, opisal situacijo in prosil za navodila. V bližini ni bilo na razpolago narkotika in puške za omamljanje, zato je inšpektor z ustno odločbo odredil usmrtitev in odstranitev živali, ki se je v paničnem begu zaletavala v mrežo, pri čemer je utrpela poškodbe," navaja Lovska Zveza.«
Odgovori
Citat:Bojan Kajfež, ki je že v zaporu zaradi uboja gostinke Petre Kramberger, je bil včeraj obsojen še za rop pekarne in nadaljevano kaznivo dejanje goljufije.

https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-k...rok-422622
Odgovori
https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-k...ija-423077

Citat:Mariborski policisti so bili nekaj po 20. uri obveščeni o streljanju na območju Slovenske Bistrice. V prepiru, ki je izbruhnil med tremi moškimi in se razvil v strelski obračun, je en moški umrl, enega pa so prepeljali v UKC Maribor.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)