Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vprašanje glede polnitve D032/Los fmj
#21
(07-08-2020, 16:29)JohanJ Napisal:
(07-08-2020, 15:18)bob78 Napisal: Glede na to, da jih Los menda proizvaja tudi za S&B, bi rekel da so specifikacije obeh krogel precej primerljive.

Od kje ti pa ta podatek  Eek

Od tu:
https://www.strelec.si/forum/thread-2034...ight=Plašč
Odgovori
#22
Bol ko prebiram ne najdem S&B omenjenga žal ??
Odgovori
#23
Jabuk je v prvem postu napisal: "Ko boste kupovali Češko strelivo boste po novem streljali Slo kroglo Los. komplet proizvodnja gre njim." Domneval sem, da s čehi misli na S&B, ker sta krogli tudi na pogled enaki, kar mi je bilo dovolj, da sem iz Lovex manuala za reload los krogle vzel podatke za S&B kroglo. Ker gre za B2B podizvajalca (če je seveda res), S&B tega podatka ne bo nikjer navajal, Los uradno pa tudi verjetno ne.
Odgovori
#24
Vprašanje, ali gre pri S&B in LOS za isto kroglo 124 gr FMJ ali ne se da zelo hitro rešiti. Potrebno je le delaborirati en naboj S&B in obe krogli izmeriti.
Odgovori
#25
Hudič je, ko človek reloada in pri hiši ni tovarniškega streliva, hehe.
Odgovori
#26
(07-08-2020, 20:20)bob78 Napisal: Hudič je, ko človek reloada in pri hiši ni tovarniškega streliva, hehe.

Niti ne...bob ti bom drug teden naredu ustrezen naboj z omenjenimi komponentami samo da mi nekdo da mal lovexsa
ker vidim da eni tu že mal hočete pregorevat Pray

PS. imaš kake želje kolk naj bo faktor Pray
Odgovori
#27
Rad bi dosegel produkcijskih 125 + seveda malo rezerve, da me slučajno kakšen krono ne pošlje po nepotrebnem domov s tekme. Glede na to, da sem v dinamiki še zelenec, bi to res bila nepotrebna izguba strelske kilometrine. Seveda mi še vedno ostane, da presedlam na drug smodnik. Lovex bom itak več kot zlahka porabil na pobakrenih kroglah, pa tudi tokarev mi dobro grupira s tem smodnikom.
Odgovori
#28
(07-08-2020, 22:10)bob78 Napisal: Rad bi dosegel produkcijskih 125 + seveda malo rezerve, da me slučajno kakšen krono ne pošlje po nepotrebnem domov s tekme. Glede na to, da sem v dinamiki še zelenec, bi to res bila nepotrebna izguba strelske kilometrine. Seveda mi še vedno ostane, da presedlam na drug smodnik.  Lovex bom itak več kot zlahka porabil na pobakrenih kroglah, pa tudi tokarev mi dobro grupira s tem smodnikom.

 V redu, boš dobil podatke.

Z tekme ipsc te ne bo nihče poslal domov če nimaš faktorja 125, samo te ne bo v uradnih rezultatih...tekmo pa odstreliš normalno.
Ampak se ni bat ni ne tekm, sploh pa ne kronografa že lep čas na našem IPSC ju Pray drugje ga pa sploh nikoli ni bilo, oziroma ni zahtevan.
Odgovori
#29
Evo faktor z Lovexsom 32 za vse teoretike tu na forumu.
Napolnu sem 10 nabojev tako po občutku kot sem mislil da bo ok in je tudi bilo v prvo.

Streljano iz glocka 17 mos, pete generacije v Losovem fabriškem strelišču na Lab radar
kjer je tudi temperatura kar stalna primirna...treba vedet da je 32 Lovexs sila sila 
občutljiv na temperaturo pa še pozimi kaže več kot poleti, se pravi če boš pozimi imel faktor 130
ga poleti ob vročini kot je bila včeraj na tekmi v Senovem NE BOŠ IMEL.

Povprečna hitrost desetih strelov je bila 1042 fps kar da IPSC faktor 129,2 torej idealno.
Vsi streli v območju 1032 do 1050 fps
Krogla Los 124 Fmj
Dolžina naboja 28,5 mm crimp normalen.
Smodnik L.32  4,3 greina toliko da LEE luknja 43 [polnil na LEE PRO 1000] 

Z tem Loveksom sem že delal vendar ga zaradi prevelik razlik ne uporabljam več...
mu pa razen tega nič ne fali lahko narediš nižji faktor za Stel tekme denimo  ali hudo močnejšega pa se vse obnaša normalno.
Toliko z moje strani, lahko upoštevaš ali modruješ naprej...in s tem tvegaš da bo kot šport s katerim naj bi se ukvarjal z moje strani
predlagano sinhrono plavanje  namesto strelstva.  Pray
Odgovori
#30
Evo super, hvala. Testiram. D032 zgleda res ne bo dober izbor za poletne mesece. Kako pa je s temperaturno občutljivostjo Cheddite smodnika? Je kaj bolj stabilen?
Odgovori
#31
(09-08-2020, 13:47)bob78 Napisal: Evo super, hvala. Testiram. D032 zgleda res ne bo dober izbor za poletne mesece. Kako pa je s temperaturno občutljivostjo Cheddite smodnika? Je kaj bolj stabilen?

Pri Cheddite S Fine nisem opazil nekih velikih odstopanj glede na različne temperature ozračja, celo leto polnim z isto količino...
poka a nič ne zadane...
Odgovori
#32
Jaz uporabljam fino pa sem kar zadovoljen edino tabel ni ravno dosti
Odgovori
#33
Mislim, da je zajec v grmu.
Grm pa sliši na ime celotna dolžina naboja.
Odgovori
#34
(11-08-2020, 16:40)kimber Napisal: Mislim, da je zajec v grmu.
Grm pa sliši na ime celotna dolžina naboja.

Ja Kimber če mu pa piše 4,2 in dolžina 29,69 pol je to to.  Pray
Odgovori
#35
Če piše v navodilih proizvajalca smodnika, potem je to načeloma praksa, ki jo je dobro upoštevati in ne nekaj, kar bi bil razlog za posmehovanje. Če tlačimo krogle kar po občutku to sicer poveča hitrost, a lahko nesorazmerno tudi poveča pritisk. Tabele so res pisane z rezervo in s kakšno desetinko ali dvema graina čez max ne bo težav, potisniti kroglo dober centimeter globje je pa za moj občutek vseeno kar veliko. Za ipsc bodo pri meni zaenkrat ostale losove pobakrenke, ker mi služijo dobro, pri fmj bom pa zaenkrat odmislil ipsc faktor in bodo na voljo za ostale treninge in tekme, oziroma bom preizkusil še VV in Cheddite. 

   
Odgovori
#36
Kdo se tukaj pogovarja o kakšnih centimetrih?
Imam vse kar potrebujem.
Odgovori
#37
Moja napaka. Sem se zatipkal. Dober milimeter je.
Odgovori
#38
Milimeter res ni veliko, a sodeč po tabeli, ki sem jo prilepil je to dodatne 3000 PSI na težo smodnika, ki je že tako nad maksimalno, ki jo dovoljuje proizvajalec za takšno vrsto krogel. Ali pištola to prenese? Sem prepričan da. Ali bom tako polnil? Jaz osebno verjetno ne.
Odgovori
#39
Cev prenese veliko visje pritiske glede na to da so nardili testno municijo ki bi po faktorju spadala v major ce ti pa zaklep prevec buta pa mores kakšno šušto menjat. Glede na to da je ta pištola pretežno tekmovalna ti nebi smel zaklep prevec butat
Odgovori
#40
Slabo sem pismen, oprosti.Sem mislil da je 28,5 v priročniku, ti pa uporabljaš daljši naboj, kar bi razložilo razliko v hitrosti.
Po načelu previdnosti, bi bilo res za odnehat.

Kot zanimivost - Iz Glocka 19 mi 4,3 graine pošlje 127 grs pobakreno kroglo na 330 m/s (dolžina naboja 28,5mm)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)