Ocena teme:
  • 9 Glas(ov) - 2.78 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
Citat:"Ta trenutek potekata ogled kraja in zbiranje obvestil. Po prvih podatkih je prišlo do uporabe plinskega orožja med osebami, ki se med seboj poznajo, prav tako pa so že v dalj časa trajajočem sporu," so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

https://siol.net/novice/crna-kronika/v-l...oto-500164
Odgovori
Ena s Čopov v Lublan.

https://siol.net/novice/crna-kronika/obo...ovi-500778


Citat:V četrtek popoldne so oboroženi roparji oropali prodajalno v ljubljanski Čopovi ulici. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je dejanje storilo več za zdaj še neznanih storilcev, ki so odtujili predvsem ročne ure višjega cenovnega razreda. V ropu ni bil nihče poškodovan.

Pa primer iz Pirana, ki izgleda bolj kot reklamacija kot rop.

https://siol.net/novice/crna-kronika/v-p...tke-500784

Citat:Kriminalisti so v sredo v Piranu prijeli državljana BiH in Srbije, ta sta v Ljubljani ropala ženske, ki so se za denar prodajale v stanovanjih. Policija bo podrobnosti preiskave predstavila danes ob 13. uri.
Odgovori
Domnevna kraja pušk

https://nova24tv.si/slovenija/ilegalni-m...rostrelno/

Citat:V noči s petka na soboto naj bi na območju Policijske uprave Koper neznanci vdrli v hišo nekega lovca. Odnesli naj bi pet pušk, med njimi tudi ostrostrelsko puško, pravi naš vir. Odnesli naj bi tudi pištolo in 200 nabojev.
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
(30-06-2019, 13:08)nono Napisal: Domnevna kraja pušk

https://nova24tv.si/slovenija/ilegalni-m...rostrelno/
https://novice.svet24.si/clanek/novice/c...ega-orozja
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
Strašna snajperistična puška.

https://skandal24.si/crno/strasna-kraja-...iM33wLY0aE
Odgovori
Citat:»Takoj so se odzvali, zaščitili žrtev, zoper 29-letnega nasilneža uporabili prisilna sredstva, ga obvladali, mu odvzeli pištolo in naboje in odpeljali v prostore za pridržanje. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je pripeljal na dvorišče stanovanjske hiše nekdanje partnerice, se sprl z njenimi starši in grozil s pištolo. Pridobili so odredbo sodišča in na naslovu bivanja osumljenca opravili hišno preiskavo, kjer so našli in zasegli še eno avtomatsko pištolo in naboje,« poroča PU Novo mesto.


https://www.slovenskenovice.si/kronika/d...olo-200945
Odgovori
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/tujec...nts-anchor

Citat:Novogoriška policista sta v nedeljo popoldne posredovala pri Vogrskem, kjer je 26-letni Iračan z olfanožem napadel voznika taksija. Ker se je tujec na njune pozive odzval z grožnjami, pozneje pa ju skušal napasti, ga je policist ustrelil v nogo.
Odgovori
V Izoli je nekdo sprejel nekaj slabih odločitev.

Citat:V gostinskem lokalu v San Simonu v Izoli sta se v nedeljo malo po polnoči sprla dva slovenska državljana. 26-letnik iz Maribora je s kozarcem po glavi udaril 36-letnika, ki živi v tujini, in ga lažje telesno poškodoval. Ko sta poškodovani in njegova partnerica zapustila lokal, je 26-letni Mariborčan izza pasu potegnil pištolo in dvakrat sprožil v zrak.


https://siol.net/novice/crna-kronika/v-l...oli-502035
Odgovori
https://www.24ur.com/novice/svet/sloveni...valca.html
Odgovori
https://www.delo.si/novice/slovenija/str...ozjem.html


Citat:Dokumenti, ki jih hranimo v uredništvu, pričajo, da se je začelo v noči z 22. na 23. julij: »Relacija Zagreb-Krapina-Rogatec-Slovenska Bistrica. V koloni bo 16 tovornih in tri osebna vozila ... Spremstvo je oboroženo z osebnim orožjem. Prevzem materialnih sredstev je dogovorjen med obrambnim ministrom Republike Slovenije Janezom Janšo in poveljnikom ZNG republike Hrvaške generalompolkovnikom Martinom Špegljem«. Te tovornjake je Silvo Komar (VIS) dva dni zadrževal na meji, dokler ni dobil ustnega ukaza od Janeza Janše.

Izvažanje minskoeksplozivnih sredstev iz ložniškega skladišča je trajalo, kot pričajo dokumenti, vse do 30. novembra 1991. Ukazi s seznami vrst streliva in ljudi, ki so prihajali po strelivo, so prihajali iz Ljubljane, iz takratnega sekretariata za obrambo. »Mi smo te ukaze morali spoštovati. Nismo vedeli, ali gredo te mine na Hrvaško, v Kranj, v Ljubljano ali pozneje tudi v Bosno. Da bi to spraševali, takrat nismo imeli časa,« se spominja Strehar in ponavlja tisto znano vprašanje: »Kje je denar od tega orožja? Kje so milijoni nemških mark?«
Tukaj je Strehar še pripomnil, da je enkrat samkrat pri natovarjanju orožja na hrvaški tovornjak videl tudi cenik, ki je šoferju padel na tla: »Nisem mogel verjeti. Hrvati so nam za posamezno ročno bombo, po mojem mnenju vredno 50 mark, plačali 150 mark.«
Odgovori
Ustni ukazi so bili in ostajajo standard balkan rabot in tudi naša tajkunska scena je laufala na te zato pa je Boško v zaporu ,izvajalec ustnih ukazov Zorko pa zdaj šef TDK namesto da bi po črki zakona kot 'odgovorna oseba' sedel v čuzi.(a ta odgovrnost zgleda da se konča pri plači)

Drugače pa je cena ročne granate naprimer M67 za ameriško vojsko je 27.5$ zakaj bi jugo granata koštala več kot ameriška? Cena orožja za ilegalno dobavo pa so seveda svar oprotunitetnih zaslužkarjev. Dražje so bolj specializirane granate naprimer flash bang ,dimne,CS .

Zakaj bi brusil stran merke?!! optiko se da montirat na 101 način , na mausejih je to večinoma brez modifikacij originalnih merkov ,ki ostanejo uporabni za primer ko optika crkne . ostrostrelska puška pa je relativen pojem.

Brez skrbi to hendlanje z orožjem se je dogajalo ,tudi nekaj naših kolegov strelcev je bilo zelo vpletenih v to . Eden od organizatorjev golaž tekem................... hendlanja z orožjem.
Odgovori
Sem dežural tiste dni po naši vojni v vojašnici v Šentvidu in se je dalo marsikaj videti in slišati...ostalo pa je čista matematika: Orožje=denar / Ni več orožja=kje je denar? Ampak nekaterim vse skupaj ruši vero v .... se ve koga in je morda res bolje, da pustimo to temo za kdaj drugič.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
skroaj v piko povzet Reutersov članek, ki sledi uradni naraciji, da ljudje množično in prostovoljno oddajajo orožje. V resnici pa so članki, v katerih policija komentira da so presenečeni nad neodzivnostjo populacije in minimalnem številu predanega orožja izginili s spleta kot aprilski sneg na soncu...

https://www.reuters.com/article/us-newze...SKCN1RN08H
Odgovori
https://www.google.com/url?sa=t&source=w...3127127969
Odgovori
Res je .. naj se raje več ukvarjajo z nelegalnim orožjem
Odgovori
Državne aparačiki zgleda , da ne razumejo čisto problematike ilegalnega orožja , na naš predlog o legalizacijo nelegalnega orožja ob novem zoro kar je bila praksa že ve eni reviziji ZORO , zavračajo možnost z nadvse bedasto argumentacijo , zgleda da imajo raje ,da ostane čim več ilegalnega . Malce pozabljajo da je zbiranje vredno zgodovinsko orožje več ali manj vedno bilo večji del ilegalno in vse kar pokupijo in kasneje legalizirajo zbiralci je samo plus 

Ugovor predlogu

   
Odgovori
Za ostale “trgovce” z orožjem ne vem, a dva gospoda iz Trebnjega se lahko najde na seznamu z linka:

https://www.trebnje.si/media/uploads/vol...K-2014.pdf
Odgovori
Policijski Rambo   Mrgreen


https://www.dnevnik.si/1042892984/kronik...bo-s-pusko
Citat:Babico prestrašil rambo s puško

»Meni se je takrat, ko sem zagledala ramba s puško v rokah, naredila tema. Prav ničesar se ne spomnim. Se mi zdi pa zamalo, da so mi kar vdrli v stanovanje, saj nismo nobena kriminalna združba,« je izjavila 
[b]Marija Ana Pajsar. [/b]Z rambom je seveda mislila na policiste, ki so njenega vnuka [b]Aljošo Pajsarja[/b] takrat tudi vklenili in pridržali, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor, v katerem je še danes.
Odgovori
Veliki strelski obračun v Ljubljani: Živa vs. Franci

https://siol.net/sportal/drugi-sporti/ve...ani-503174
Odgovori
https://siol.net/novice/crna-kronika/med...oto-503711

Citat:Policisti Policijske postaje Gorišnica so pred dnevi prejeli prijavo nasilja v družini. 33-letni moški naj bi zaradi ljubosumja nad svojo 24-letno partnerico kar štiri leta izvajal psihično in fizično nasilje. Partnerici je med drugim grozil, da bo pobil njeno družino in zažgal njene svojce, če bo njegovo ravnanje prijavila policiji. Potem ko so prejeli prijavo, so policisti med preiskavo v hiši osumljenca odkrili prepovedano drogo konopljo in prepovedano hladno orožje – bokser.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 8 Gost(ov)