Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
ah saj vsi vemo da so gorenjci tak škrt da ne pustijo krogli da bi letela 1400m!!  :))
Odgovori
Morda bodo pa Chuck Norrisa pripeljali in se bodo vsi izstrelki bali zapustiti strelišče?
Odgovori
Če od daleč pogledamo na SLO na strelstvo, se čedalje bolj kriminalizira in že sama beseda "orožje" povzroči striženje z ušesi pri večini prebivalcev. V bivši državi, smo pri predvojaški, imeli streljanje z mavzerico in je bilo to, da si jo že prijel "in". Na vsaki OŠ smo imeli strelske krožke, imeti zračno puško doma in streljati z njo, za blokom,  je bila normalna stvar, pa tudi preko podjetij so se odvijale strelske tekme..
Dogodki po 1990 na Balkanu in zadnjih nekaj let po svetu, pa so strelski dejavnosti povzročili in povzročajo vedno večje težave. Veliko so k temu pripomogli mediji (levi in desni), ki zaradi naklade in zaslužka, banalne zasege "manevrskega" streliva, z mastnimi naslovi natisnejo pod "šokantno", "senzacionalno" itd., tako, da so z leti bralce pobebavili na nivo, da že prazen saržer ogroža nacionalno varnost. Odsotnost primerne vzgoje - "predvojaške" (zadostoval bi en športni dan na Rudniku ali nekem vojaškem strelišču) in odsotnost naborniške vojske, se kaže tako po domoljubni plati, kot po objektivnem gledanju na orožje.
Odgovori
(01-12-2015, 13:15)Mato Napisal: No bomo videli kaj bodo ugotovili...

http://www.biathlon-pokljuka.com/BIATHLO...25&cPage=1


Pomoje nič ker ne bodo imeli pooblastil.
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
(01-12-2015, 14:29)poltergist Napisal:
(01-12-2015, 13:15)Mato Napisal: No bomo videli kaj bodo ugotovili...

http://www.biathlon-pokljuka.com/BIATHLO...25&cPage=1


Pomoje nič ker ne bodo imeli pooblastil.

Enaka pooblastila imajo kot v Žančanih pa so prepovedal streljanje!!!!! Tudi ko civilne osebe uporabljajo vojaska strelisca velja ZORO!
Odgovori
Zemljišče ni vojaško vojska pomaga z logistiko, da se sploh lahko realizira tekma, ker drugače klubi ni šans da jo realizirajo...
Odgovori
Verjetno imajo namen žrtvovati figuro, ki bi že mogla bit v penziji.
Odgovori
V kakšnem času naj bi spisali uradniki odgovor? Mesec dni?
Odgovori
Poslano na Inšpektorat:


Citat:Pozdravljeni,

v zvezi s spodnjo pobudo bi vas vprašal ali ste morda že izvedli inšpekcijski nadzor oz. ali načrtujete izvedbo nadzora 19.12.2015 na glavni tekmi (kot v primeru nadzora strelišč na Lovskem državnem prvenstvu in ligaških tekmah pod okriljem SZPS) in izvajanje ZORO (orožne listine, shranjevanje orožja, varno rokovanje,  statuti društev, vodenje evidenc itd...). V kolikor ste že izvedli nadzor ali je mogoče v okviru informacij javnega značaja pridobiti podatke o ugotovitvah inšpektorja in/ali balistika o primernosti zaščite strelišča, zavarovanju smeri ter lastništva sosednjih parcel, ki so znotraj "nevarnega območja strelišča".

lp
Odgovori
Tudi pri odgovoru kolegu Sebastjanu so bili izjemno kreativni očitno je zakonodaja tem gospodom res neka nepotrebna nadloga saj imajo resne težave spoštovati pravni red RS.... 


In pa še vprašanje na INF. pooblaščenca  ter odgovor nanjo:

Citat:Sebastjan:
Spoštovani, 


na Inšpektorat za notranje zadeve sem poslal vprašanja, ki so priloga tega dopisa. Ker nimam časa, da bi v času uradnih ur šel na sedež organa, sem jih elektronsko prosil, da mi pošljejo določene podatke in dokumentacijo.


Pošiljam vam dokumente, iz katerih je razvidno, da mi hočejo, poleg kompaktnega ploščka, zaračunati če ure zaposlenih delavcev, ki jih porabijo za pripravo dokumentov.


Zanima me, če mi smejo zaračunavati te enormnem stroške v vičini nekaj 100 eurov? Že tako jih plačujemo preko davščin, plačani so iz našega davkoplačevalskega denarja, sedaj bi mi pa še posebej, torej dvojno, zaračunavali njihovo delo. Zdi se mi skrajno neprimerno, da bi mi zaračunavali še to, vse skupaj pa ozgleda tako, kot da nočejo dati teh podatkov in bi me radil finančno tako obremenili, da jim ne bi mogel plačati. S tem jim ne bi bilo potrebno dati podatkov.


Prosim, da me obvestite čim prej, saj so mi dali rok za dopolnitev zahteve za posredovanje podatkov, ki jih imajo v svojih evidencah.


Prosim pa tudi, da proučite, ali je to skladno s poslovanjem državnega organa.


Hvala za odgovor.


Citat:Urad INF...
Spoštovani,

prejeli smo vaše vprašanje glede zaračunavanja stroškov posredovanja informacij javnega značaja.

Obveščamo vas, da je Informacijski pooblaščenec (v nadaljevanju IP) drugostopenjski organ, ki odloča o pritožbi in ni pristojen, da se v fazi, ko mora odločati organ prve stopnje, opredeljuje do vprašanj iz postopka pred organom prve stopnje. Svetovalno funkcijo na področju dostopa do informacij javnega značaja ima Ministrstvo za javno upravo (MJU), zato vam svetujemo, da se s tem vprašanjem obrnete na njih, in sicer na Službo za transparentnost, integriteto in politični sistem.

Ob tem dodatno pojasnjujemo,  da je IP glede zaračunavanja stroškov dela javnih uslužbencev za dostop do informacij javnega značaja že večkrat izrazil nestrinjanje s takšno ureditvijo, nazadnje je na svoji spletni strani dne 11.12.2015 objavil sporočilo za javnost, da je zaračunavanje stroškov dela javnih uslužbencev za dostop do informacij javnega značaja nesprejemljivo (v zvezi s predlogom sprememb Zakona o dostopu do informacij javnega značaja, ki je danes na redni seji obravnavan v Državnem zboru RS). Po trenutno veljavni pravni podlagi namreč lahko organ, če ima potrjen stroškovnik s strani MJU, zaračuna tudi strošek dela javnih uslužbencev.

Organ lahko na podlagi četrtega odstavka 36. člena ZDIJZ zahteva od prosilca vnaprejšnji polog odmerjenega zneska za kritje stroškov posredovanja zahtevane dokumentacije, če se zahteva prosilca nanaša na informacije večjega obsega, in na tej podlagi Uredba v drugem odstavku 20. člena določa, da lahko organ od prosilca zahteva vnaprejšnji polog, če ugotovi, da bodo materialni stroški posredovanja informacij presegli 83,46 EUR (z vključenim DDV). Če ne boste plačali vnaprejšnjega pologa, bo zavezan organ dolžan izdati sklep o ustavitvi postopka, zoper katerega je možna pritožba na IP, ki bo šele takrat pristojen preizkusiti, ali je organ utemeljeno zaračunal stroške posredovanja informacij.

Za morebitne dodatne informacije nas lahko pokličete na tel. št. 01- 2309-746.

S spoštovanjem,


Priponke
.pdf   Scan 99.pdf (Velikost: 1,56 MB / Prenosi: 317)
.pdf   Scan 98.pdf (Velikost: 1,25 MB / Prenosi: 258)
.pdf   Scan 97.pdf (Velikost: 1,16 MB / Prenosi: 284)
Odgovori
Ne morem verjet?! A bi te informacije oni iskali v nadurah? Ker če ne, imajo vse to že plačano v okviru svojih nalog...
Definitivno rabimo kredibilnega odvetnika.
administrator / Strelec.si
Odgovori
Referenčni primer bo Biatlonska tekma na Pokluki. V kolikor inšpektorji ne bodo ukrepali glede na sodno prakso, ki jo sami navajajo in posledično zaprtje strelišč, so zreli za kazensko ovadbo.
Odgovori
Hmmm. Kaj če bi mi tudi pripravili en cenik in vsakič ko pride inšpektor v kontrolo in zadržuje ljudi na strelišču po nepotrebnem izstavimo račun MNZju? :)
Odgovori
Sam še zmeraj čakam odgovor glede biatlona izpred mesec+... dvomim da ga bom dočakal....
Odgovori
Tudi neodgovor je odgovor. Lahko, da so ugotovili kakšno neumnost so storili, ali pa še premišljujejo, kot je danes v navadi. Na vsak način nam bo v korist, če tekmo speljejo brez problemov. Čudim pa se predstavnikom strelišč, ki so jim izrekli prepoved, da ne zgrabijo ponujene kosti.
Odgovori
Vlada (beri SMC, DeSUS in SD) je dala amandma k zakonu, po katerem bi zaračunavali stroške iskanja in vkupdajanja teh informacij. Tik pred zajci je bil ta amandma umaknjen. Če koga zanima več, si lahko prebere na spletni strani pravokator.si. Za enkrat ostaja ta del "brezplačen", organ pa lahko zaračuna materialne stroške (npr. zgoščenko), stroške kopiranja ipd.
Odgovori
Danes je prva tekma me zanima kako bodo poskrbeli, da bo vse v skladu s odgovori in odločbami Inšpektorjev...
Odgovori
Bi bilo hecno videt kako sredi tekme odnašajo inšpektorja s tisto srajco, ki se zapenja na paščke zadaj... :))
administrator / Strelec.si
Odgovori
Nastrelitev pušk je šla skozi izgleda brez problemov...
Odgovori
Zgleda majo puske ki sam do tarc nesejo
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)